Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bild: Drobný do Bayernu nepřestoupí

Berlín – Co mnozí považovali za jasnou záležitost, se nakonec vůbec nemusí uskutečnit. Podle deníku Bild český gólman Jaroslav Drobný v létě pravděpodobně nepřestoupí do Bayernu Mnichov, jak se všeobecně předpokládalo. Finalista Ligy mistrů počítal s Drobným na post brankářské dvojky, podle listu ale transfer ztroskotal na příliš vysokém odstupném. Hamburk údajně za svou brankářskou jedničku požadoval tři miliony eur (zhruba 75 milionů Kč).

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Bayern chtěl Drobného získat jako náhradu za končícího Jörga Butta na post gólmanské dvojky za německou reprezentační jedničkou Manuelem Neuerem. Podle Bildu mnichovský klub o jeho angažování v posledních týdnech intenzivně vyjednával, nyní o něj ale už nestojí. Novým kandidátem na roli dvojky v týmu bundesligového rekordmana je podle listu talent z Leverkusenu Fabian Giefer.

Letní odchod Drobného je součástí plánu sportovního ředitele Hamburku Franka Arnesena, který chce na post prvního brankáře v HSV přivést bývalého německého reprezentanta Reného Adlera z Leverkusenu. Dosavadní strážce hamburské branky má v klubu smlouvu do příštího roku, která mu podle německých médií zajišťuje příjem asi 1,7 milionu eur (téměř 43 milionů Kč) za sezonu.

Pro tým by tak bylo příliš velkým luxusem nechat si hráče s tak vysokým platem jen na lavičce. Adler si má v Hamburku vydělat 2,7 milionu eur (asi 68 milionů Kč) ročně. Bild proto spekuluje, zda krachem Drobného přestupu do Bayernu nepadne také avizovaný příchod sedmadvacetiletého Adlera na sever Německa. Proti jeho angažovaní se staví i část vedení mužstva, které má o nových posilách jednat právě dnes.

Arnesen listu Die Welt řekl, že si ze sportovního hlediska dovede přestavit mít v kádru dva špičkové gólmany jako Adlera a Drobného, z finančního pohledu je to ale těžko realizovatelné. "Určitě do nové sezony nenastoupíme se dvěma prvotřídními a lukrativně placenými brankáři," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články