Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brückner už má jasno o sestavě svého týmu i Švýcarska

Seefeld - Pokud nenastanou u některého z hráčů zdravotní problémy, má trenér Karel Brückner o sestavě českých fotbalistů pro sobotní úvodní zápas na mistrovství Evropy se Švýcarskem jasno. Trenér reprezentace ale současně naznačil, že zcela bez potíží hráči nejsou. Během úterní přípravy si kapitán Tomáš Ujfaluši při nácviku střelby lehce natáhl břišní úpon, Zdeněk Pospěch je nachlazen. "Ale jsem přesvědčen, že do zápasu budou k dispozici," řekl Brückner.

Atmosféra v týmu se prý už blíží předstartovní horečce, kterou kouč zvýší dnešními osobními pohovory s hráči, zaměřenými na taktiku.

Na čtvrtečním uzavřeném tréninku Brückner ještě chce pilovat standardní situace. "Víme, že zde se trénink nedá zcela skrýt. Ale naznačíme si některé věci, které doladíme na hotelu teoreticky," řekl Brückner, který ani na přípravě bez účasti diváků a médií nehodlá zcela odkrýt svoje záměry při trestných kopech.

Poměrně jistý si je Brückner prý také sestavou soupeře. Dokonce dnes na tiskové konferenci vyjmenoval jedenáct hráčů, kteří podle jeho názoru budou v zahajovací jedenáctce Švýcarska. "Je to hodně konsolidovaný celek, jeho hlavními oporami jsou Senderos, Inler, Barnetta, Frei," řekl Brückner a na žádost vyjmenoval i svou představu základní švýcarské jedenáctky. Je přesvědčen, že po zranění kotníku bude hrát i Barnetta a také Frei, který v přípravných zápasech chyběl. "Chyběl právě proto, že o něm má trenér jasno," žertoval kouč se švýcarskými novináři.

Na debatu o soupeřích zatím prý nebyl čas, spíše se rozebíraly minulé výkony českého mužstva. "Vyhodnotili jsme si zápasy s Litvou a Skotskem, kde jsem ještě měli určitě nedostatky," konstatoval.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články