Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fotbalisté Ústí míří za postupem do první ligy

Ústí nad Labem - Fotbalisté Ústí nad Labem se díky vítězství 1:0 nad Znojmem výrazně přiblížili k návratu do první ligy. Čtyři kola před koncem mají v čele tabulky devítibodový náskok před třetím Sokolovem. Jediný gól zápasu vstřelil v 19. minutě Veverka.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Ve 26. kole druhé ligy zaznamenali fotbalisté Ústí nad Labem důležité vítězství. "Dnešní vítězství a porážka pražských Bohemians znamenají náš výrazný krok k postupu do první ligy a věřím, že bychom mohli příští týden nejpozději v zápase s Vlašimí slavit. První poločas jsme dnes odehráli podle mých představ, ve druhém poločase to bylo trochu trápení, ale tři body zůstaly doma," řekl trenér Ústí Svatopluk Habanec.

Favorizovaní Severočeši vstoupili do zápasu dvěma rohovými kopy a zatlačili Znojmo na jeho polovinu. V 7. minutě mířil Moulis těsně vedle, o dvanáct minut později už ale rozjásal diváky Veverka, který překonal gólmana Hrubého střelou levačkou z úhlu k tyči. Další ústecké šance Holek a Veverka nevyužili a v 36. minutě trefil Okleštěk první střelou Znojma v zápase tyč Novákovy branky. Po přestávce neproměnil Veverka další dvě šance, hosté zvýšili útočnou aktivitu, ale Ústí jednobrankový náskok udrželo.

Zajímavá je i situace na druhém místě v tabulce. Sokolov porazil Karvinou díky brankám Františka Metelky 2:0 a po domácím nezdaru Bohemians Praha se posunul na třetí místo tabulky. Na postupovou druhou pozici, která zatím patří Jihlavě, ztrácejí Západočeši tři body.

Fotbalisté Bohemians Praha prožívají největší herní krizi od počátku sezony. Doma podlehli 1:2 Opavě, nebodovali už potřetí za sebou a na postupovou druhou příčku zelenobílí ztrácejí čtyři kola před koncem soutěže již čtyři body.

Fotbalisté Táborska nezvítězili ve třetím zápase po sobě. Doma remizovali s Varnsdorfem 1:1, když za hosty vyrovnal sedm minut před koncem střídající Chod.

Druhá fotbalová liga - 26. kolo:

Bohemians Praha - Opava 1:2 (0:1), Sokolov - Karviná 2:0 (0:0), Třinec - Vlašim 1:2 (0:1), Ústí nad Labem - Znojmo 1:0 (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články