Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Švýcaři se připravují na sobotní fotbalový duel s Čechy

Bern - Spolupořadatelská země Eura Švýcarsko není před svým sobotním zahajovacím zápasem s českým týmem v ideálním rozpoložení. Zdravotní potíže trápily v poslední době záložníka Barnetta a obránce Mullera a navíc šestadvacetiletý útočník Marco Streller oznámil, že kvůli nepřízni fanoušků končí po evropském šampionátu s reprezentací.

Přesto je Euro pro celou zemi obrovská událost. Davy fanoušků, které se scházejí na tréninku svých reprezentantů ve Freienbachu, se těší na historicky druhou účast Švýcarska na závěrečném turnaji mistrovství Evropy. Doufají, že jejich fotbalisté dopadnou lépe než v roce 1996, kdy nepostoupili ze základní skupiny.

Proti silným soupeřům ve skupině A by měl Švýcarsko vést hlavně zkušený středopolař Hakan Yakin, zatímco palebnou sílu by měl obstarat Alexander Frei, který skóroval už dvaatřicetkrát v 57 reprezentačních zápasech. Souboj Čecha s Freiem může být pro zahajovací utkání Eura klíčový. Duel domácího kanonýra a české brankářské hvězdy nepochybně hodně napoví také o šancích obou týmů.

"Je to špičkový kanonýr. Pro Švýcary znamená asi to, co pro nás Honza Koller," řekl Čech o Freiovi při rozhovoru s novináři chvíli před tím, než v pondělí absolvoval první trénink v Seefeldu, českém útočišti při mistrovství Evropy.  

S Freiem strávil v Rennes rok a půl, oba se dokonale znají, i když se jejich cesty rozešly už před čtyřmi lety. "Pro mě bude zápas pikantní i v tom, že jsme proti sobě ještě nikdy nehráli," uvedl Čech, který ale dobře ví, čím pro něj Frei může být nebezpečný.

Výkop zahajovacího utkání proti České republice je v sobotu v 18 hodin.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články