Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Liberec remizoval se Slováckem a zaváhal v boji o titul

Liberec - Fotbalisté Liberce zaváhali v boji o ligový titul, když v duelu 28. kola doma jen remizovali se Slováckem 0:0. Kdyby lídr tabulky vyhrál, mohl v neděli už slavit titul v případě zaváhání rivalů Sparty a Plzně. Teď se naopak oba tyto týmy můžou k Liberci přiblížit. Slovan má dvě kola před koncem před Spartou pětibodový náskok, o další bod zpět je Plzeň. Sparta v neděli hraje s Bohemians 1905, Plzeň jede do Mladé Boleslavi. 

Severočeši věděli, jak velký krok k titulu můžou udělat, pokud Slovácko porazí. Poté, co v posledních třech kolech nasázeli soupeřům 11 branek, drželi pod tlakem i Slovácko. Z trvalé převahy vznikly první dvě šance pro Hadaščoka, který na levém kraji hřiště nahradil distancovanou oporu Breznaníka. V Liberci planuly i velké vášně. Když rozhodčí Adam v 27. minutě neuznal Keličův gól po rohovém kopu kvůli faulu, zuřili domácí fotbalisté i diváci.

Po změně stran zakročil Melichárek proti Hadaščokovi s Bosančičem a reprezentační bek Gebre Selassie hlavičkoval těsně vedle. Jak Liberec zvyšoval nápor, Slovácku se otevíral prostor pro kontry. Obránce Reinberk pokazil jeden z nich v 66. minutě, když zastavil postup čtyř hostujících hráčů na jediného soupeře špatnou přihrávkou, někdejší liberecký forvard Došek mířil později nad břevno.

Domácí stoper Nezmar zase na druhé straně hlavičku do branky nenasměroval. A brankář Melichárek udržel ligovou neprůstřelnost i proti střídajícímu Musiolovi. Liberec mohl v samém závěru spasit Kelič, který ale trefil jen tyč. Liberec tak sice ani potřinácté za sebou se Slováckem neprohrál, ale tato ztráta může mít pro Slovan fatální následky. Slovácko v posledních dvou zápasech neinkasovalo a brankář Dušan Melichárek i při svém třetím startu v nejvyšší soutěži uhájil čisté konto.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý litoval ztráty dvou bodů, jeho tým ale prý podal dobrý výkon. "Hráli jsme výborný fotbal, šli jsme za vítězstvím, měli převahu a dali gól, který nebyl uznán. Na konci dali tyčku v jasné šanci, ale kýžený gól jsme do sítě nedotlačili. Hráče musím pochválit, takhle bychom chtěli hrát i dál. Když tak budeme hrát i dál, tuhle ztrátu doženeme," řekl Šilhavý, který věří, že domácí klopýtnutí Liberec v posledních dvou kolech v duelech v Jablonci a s Plzní nepoznamená. 

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Adam - Chytil, Gallo. ŽK: Rabušic - Kubáň, Volešák, Ondřejka, Kordula, Melichárek, Kuncl, Reinberk. Diváci: 7 250.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar (78. Karišik), Kelič, Fleišman - Šural, Štajner, Janů, Bosančič, Hadaščok (72. Musiol) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Hlúpik (87. Kuncl), Daníček, Kordula, Volešák (59. Trávník), Ondřejka (88. Mezlík) - Došek. Trenér: Soukup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články