Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Manchester City porazil v derby United a převzal vedení v lize

Manchester - Dlouho očekávané manchesterské derby ovládli fotbalisté City, kteří po domácí výhře 1:0 nad United vystřídali městského rivala v čele anglické ligy. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho vedou dvě kola před koncem před úřadujícím mistrem díky lepšímu skóre a mají šanci na první titul od roku 1968. Jediný gól vstřelil v nastavení prvního poločasu Vincent Kompany.

Fanoušci Manchesteru City
zdroj: ISIFA

Domácí měli na stadionu Etihad od začátku převahu, ale dlouho se nedostávali k přímému ohrožení soupeřovy branky. Dvakrát přestřelil nejlepší kanonýr "Citizens" Agüero.

Hráči United chtěli zamezit opakování debaklu 1:6 z úvodního říjnového střetnutí a zodpovědně bránili. Jejich defenziva povolila až v první nastavené minutě prvního poločasu, když ze Silvova rohového kopu skóroval razantní hlavičkou stoper a kapitán Kompany. Hráči City doma dali "Rudým ďáblům" ligový gól po pěti letech a 374 minutách.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, kteří chtěli vyvrátit pravidlo z této sezony: když inkasovali jako první, tak v předchozích sedmi ligových zápasech ani jednou nevyhráli. Větší příležitosti si však znovu vypracovali fotbalisté v bleděmodrých dresech.

Hádka trenérů týmů z Manchesteru
zdroj: ISIFA

Dvě nebezpečné střely mimo vyprodukoval Yaya Touré, aktivní Agüero mířil po individuální akci do boční sítě a dělovku Clichyho zlikvidoval brankář United De Gea.

"Citizens" těsný náskok uhájili i v pětiminutovém nastavení a potvrdili výbornou domácí formu. Před svými diváky vyhráli v Premier League dvaadvacáté z posledních třiadvaceti utkání a od prosince 2010 zde nepoznali přemožitele.

City v posledních dvou ligových zápasech hrají v Newcastlu a na svém hřišti s nováčkem Queens Park Rangers. United doma čeká další nováček Swansea a venku Sunderland.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články