Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

"Jak se má hrát na takové zahradě?" Hráči si stěžují na ruská hřiště

Moskva - Hřiště, na nichž se hrají zápasy ruské první ligy, se spíše než pro sport hodí pro domácí zvířectvo a jsou hanbou pro ruský fotbal. K takovému závěru došla ve své zprávě mezinárodní unie fotbalistů FIFPro. "Kvalita hřišť v Rusku je ostudná," řekl bývalý hráč Torpeda Moskva Vladimir Leončenko, který je členem technické komise UEFA.

Fotbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Rusko bude v roce 2018 hostit mistrovství světa, fotbal je v zemi na vzestupu, nicméně na kvalitě hřišť to podle FIFPro není zatím nijak vidět.

"Peněz je dost, mluvíme o klubech s rozpočtem 70 až 80 milionů eur (1,7 miliardy až skoro dvě miliardy korun). Ale jednoduše tu chybí vůle a povědomí o tom, jak do hřišť investovat," řekl Leončenko. "Je to velmi špatné pro image ruského fotbalu," dodal.

Kdepak mrazy, ale stav hřišť

Útočník Kamerunu Samuel Eto'o, který hraje za Machačkalu, řekl, že stav, v jakém jsou hřiště, je pro něho daleko větší problém než ruská zima. "Když jsem zvažoval, zda mám jít do Ruska, říkali mi, že nejhorší jsou mrazy. Ale po chvíli v Rusku jsem si uvědomil, že hlavním problémem zdejšího fotbalu je stav hřišť," řekl útočník, který v minulosti hrával za Barcelonu a Inter Milán. Tvrdí, že fotbalisté kvůli tomu nemohou hrát tak, jak umí. "Toto není fotbal, to je něco jiného," posteskl si Kamerunec.

Ve zprávě FIFPro zazněly i hlasy ruských hráčů. Servítky si rozhodně nebral třeba Roman Širokov, hráč Zenitu Petrohrad. "Jak se má hrát na takové zahradě?" řekl o nejmenovaném stadionu ruské nejvyšší soutěže. "Jestli má správce slepice a kozy, ať ho používá on, fotbal se tam ale hrát nedá," dodal Širokov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články