Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sudí Váňa si za chyby v Olomouci čtyři duely nezapíská

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR omezila na čtyři utkání delegaci sudímu Josefu Váňovi za nezvládnutí pondělní dohrávky 26. kola první ligy mezi Olomoucí a Bohemians 1905. Na jeden zápas má ze stejného duelu pozastavenou činnost také asistent Dušan Pospíšil.

Dagmar Damková
zdroj: ČT4

Komise Váňovi vytkla v jeho druhém duelu v pozici prvoligového hlavního rozhodčího v této sezoně dvě zásadní chyby. Neměl uznat vedoucí gól domácí Sigmy, kterému předcházel faul Michala Ordoše na hostujícího brankáře Radka Sňozíka, a poté měl ve prospěch "klokanů" nařídit penaltu za ruku olomouckého hráče v pokutovém území.

"Asistent Pospíšil měl při té ruce hlavnímu rozhodčímu pomoci, proto jsme mu zastavili
činnost na jedno soutěžní utkání," řekla po dnešním zasedání komise její předsedkyně Dagmar Damková.

Sigma v zápase zvítězila hladce 4:0 a přiblížila se ligové záchraně. Naopak Bohemians zůstávají v ohrožení a na sestupové příčky mají pouze dvoubodový náskok.

Komise se na základě záznamu na DVD vrátila k duelu 21. kola druhé ligy mezi Třincem a Brnem z konce března. Usoudila, že hlavní rozhodčí Vít Ondráš nesprávně nařídil ve prospěch hostů penaltu, a omezila mu delegaci na dva zápasy. Zbrojovka ve Slezsku vyhrála 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články