Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Juventus je dál v čele, Novara zaskočila Lazio

Řím – Italskké lize i nadále vévodí doposud neopražený Juventus Turín. Na jediného pronásledovatele AC Milán má tříbodový náskok. Oba celky zvítězily shodně 1:0, když o výhře rozhodly až v závěru. O záchranu bojující Novara překvapivě porazila třetí Lazio.

Střelec gólu Juventusu Marco Borriello
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Vasini

V přeloženém kole, které se neodehrálo v původním termínu kvůli úmrtí Piermaria Morosiniho z Livorna v duelu druhé ligy ze 14. dubna, se lídr tabulky představil na hřišti poslední Ceseny. Domácí, kteří již nemohou odvrátit sestup, dlouho Juventusu statečně vzdorovali. Přežili i penaltu, kterou neproměnil Andrea Pirlo a zaváhal tak už podruhé za sebou. Favorita vysvobodil až v 79. minutě Marco Borriello, jenž v minulosti oblékal také dres milánského AC.

Souběžně hraný duel Milána na San Siru s Janovem byl v tu dobu také bezgólový, přestože hosté už hráli po vyloučení Boška Jankoviče jen v deseti. Naděje Juventusu na zvýšení náskoku v čele tabulky a zároveň na další přiblížení 28. ligovému titulu ovšem vzaly za své chvilku poté, když v 86. minutě rozhodl o výhře AC Kevin-Prince Boateng.

Utnutí šestizápasové série bez vítězství se dočkala předposlední Novara, která překvapivě porazila 2:1 třetí Lazio Řím a zkomplikovala soupeři boj o účast v Lize mistrů. Novara se ujala vedení díky vlastní brance Modiba Diakitého v 35. minutě, vzápětí ale srovnal hostující Antonio Candreva. Ve druhém poločase mohlo jít Lazio do vedení, rozhodčí však gól českého útočníka Libora Kozáka neuznal kvůli ofsajdu. O výhře Novary rozhodl jedenáct minut před koncem trefou z přímého kopu Giuseppe Mascara.

Lazio i po prohře drží s 55 body třetí příčku, která zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Udine totiž nevyužilo šanci přeskočit římský klub, protože prohrálo s Interem Milán 1:3. O bod méně než Lazio však už má čtvrtá Neapol po výhře nad Lecce. Překvapení kola Novara je čtyři kola před koncem stále předposlední a od záchrany ji dělí osm bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články