Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jednadvacítka vyzkouší na Slovensku nováčky

Senec - Českou fotbalovou jednadvacítku čeká ve středu přípravné utkání na Slovensku. Vzhledem k tomu, že se zápas nehraje v rámci oficiálního termínu UEFA, bude kouč Jakub Dovalil postrádat některé opory a hodlá především testovat další nové hráče. Duel bude generálkou před červnovým pokračováním kvalifikace o postup na evropský šampionát.

"Jsme uprostřed kvalifikačního bloku a rádi bychom vyzkoušeli co největší počet hráčů, kteří jsou v dlouhodobém hledáčku. Samozřejmě chceme uhrát co nejlepší výsledek, ale hlavně to bude sloužit k tomu, abychom si udělali obrázek o hráčích širšího kádru," řekl před zápasem Dovalil. Povolal sedm nováčků, mezi nimi i devatenáctiletého zadáka Interu Milán Marka Kyselu. "Zatím jsem neměl příliš šancí ho sledovat. Viděl jsem ho pouze dvakrát na DVD a vypadal dobře. Jsem na něj zvědavý," prohlásil Dovalil, který nominoval jen tři hráče s více než čtyřmi starty.

Ani Slováci nemohou nasadit všechny své opory. Pozornost bude upřena na záložníka rezervního týmu Chelsea Milana Lalkoviče, ve výběru jsou také dva legionáři z české ligy Ján Greguš z Ostravy a Tomáš Košút ze Slovácka. "Myslím, že tyto federální souboje mají svůj smysl i náboj. Češi jsou kvalitním soupeřem a těžké zápasy s nimi nás mohou dost naučit a pomoci týmu v dalším vývoji," citoval Sport.sk Greguše, který s Baníkem bojuje v lize o záchranu.

Na začátku června čeká jednadvacítku pokračování evropské kvalifikace. Prvního června přivítá Černou Horu a 5. června nastoupí v Andoře. Češi zatím procházejí třetí skupinou bez porážky a s deseti body vedou tabulku o skóre před Walesem, který odehrál o dva zápasy více. Zápas se Slovenskem začne ve středu v 17:00 v Senci.

Předpokládaná sestava ČR:

Koubek - Nitrianský, Štěpánek, Kysela, Lecjaks - Kopic, Pavelka, Hanousek, Vůch - Pázler, Wágner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články