Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hráči Baníku se po propadáku na Dukle vzdali půl milionu

Ostrava - Žalostný výkon fotbalistů Ostravy v pátečním prvoligovém utkání na Dukle nezůstal bez odezvy. Hráči předposledního celku tabulky se po otevřené diskuzi s vedením klubu vzdali půl milionu korun ze svých odměn, které věnují na transparentní účet "Zachraňme Baníček". Baník je čtyři kola před koncem na sestupové pozici, na čtrnácté Bohemians 1905 ztrácí dva body. Už v sobotu se na Bazalech Ostrava utká s posledním Žižkovem.

Baník, snažící se vyhnout sestupu z nejvyšší soutěže po 46 letech, podal v pátečním utkání na Julisce ostudný výkon a s nováčkem prohrál 1:4. Po pondělním mytí hlav na Bazalech došli hráči společně s vedením klubu k rozhodnutí, že půl milionu korun ze svých odměn zašlou na transparentní účet, z nějž bude po sezoně financována generální rekonstrukce hrací plochy.

"Atmosféra v kabině se při naší návštěvě dala krájet. Připomněli jsme důrazně všem hráčům, co všechno pro naši záchranu dělají sponzoři, město a hlavně naši nejvěrnější fanoušci. Ti doslova po stokorunách zaslali na účet záchrany již bezmála 700 000 korun. To, že se hráči rozhodli podstatnou část svých odměn věnovat na rekonstrukci hrací plochy na Bazalech, svědčí o tom, že záchraně v lize věří a udělají pro ni maximum," uvedl předseda představenstva Petr Šafarčík.



K fotbalistům se na Dukle obrátili zády i vlastní příznivci, kteří po čtvrtém gólu na protest proti odevzdanému výkonu Baníku opustili stadion. "Jsme si vědomi toho, že naši fanoušci jsou z našich posledních výsledků a zejména výkonů rozčarováni. Toto naše rozhodnutí je omluvou všem, kteří nám v boji o záchranu pomáhají," uvedl kapitán Benjamin Vomáčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články