Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Olomouc je po výhře 4:0 nad Bohemians krůček od záchrany

Olomouc - Fotbalisté Olomouce deklasovali v dohrávce 26. kola Bohemians 1905 4:0. Hanáci odskočili předposlední Ostravě už na devět bodů, a výrazně tak vyšli vstříc záchraně v lize. Třemi góly o výsledku Sigma rozhodla už do přestávky, dvakrát se do sítě trefil jarní kanonýr Zdeněk Klesnil. Útrpná série Klokanů naopak pokračuje a už sedmnáct kol čekají na výhru.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Pražané začali na Hané aktivně a ve čtvrté minutě mohli jít do vedení, kdyby však Lukášovu dorážku z malého vápna reflexivně nevyrazil olomoucký brankář Zlámal. Štěstí, které v tom okamžiku chybělo hostům, se vzápětí usmálo na domácí. Brankář Sňozík po kontaktu s Ordošem neudržel centr Vepřeka a propadlý balon prakticky z brankové čáry posunul do sítě Klesnil.

Během pěti minut bylo o osudu utkání rozhodnuto. Zase u toho byl Ordoš, který kolmým pasem za obranu uvolnil Schulmeistra, jenž špičkou nohy obstřelil Sňozíka podruhé.

Ani po dvou gólových úderech pod pás Bohemians nešli do kolen. Šumský, který se poprvé na jaře ukázal v základu, však hlavičkoval těsně vedle tyčky, při velkém závaru v pokutovém území zase slibnou dorážku Abrahama vyrazil obránce Škerle a Nešporovi míč před nosem ukopl před odkrytou bránou Klesnil.

Větší fotbalová kvalita však byla na straně Hanáků. Další přímočará akce přes Klesnila volala místo rány do Sňozíka po přihrávce na úplně volného Kučeru, ale domácí hrot si ještě před pauzou spoluhráče udobřil přesnou hlavičkou z malého vápna, kterou zvýšil vedení domácích na 3:0.

Fanoušci Bohemians 1905 rezignovali a většina z nich si sbalila vlajky a opustila hlediště. Domácí pak už v klidu pečovali o tříbrankový náskok. Minutu před koncem přidal čtvrtý gól hlavičkou střídající Podaný a potvrdil velkolepou střeleckou formu Sigmy: v uplynulých třech ligových kolech nasázela 11 gólů a záchranu má prakticky v kapse.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 4:0 (3:0)

Branky: 6. a 42. Klesnil, 11. Schulmeister, 89. Podaný. Rozhodčí: Váňa - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Sňozík (Bohemians 1905). Diváci: 5 006.

Ohlasy trenérů

Petr Uličný (Olomouc): "Jsme nesmírně šťastní, udělali jsme obrovský krok k záchraně. Ještě to není definitivní, ale moc nás to povzbudilo. Zaslouženě jsme vyhráli po pracovitém, poctivém výkonu, který nás provází celé jaro,"

Jozef Weber (Bohemians): "Musíme jít zápas od zápasu, sledovat ostatní týmy nemá cenu. Musíme se zvednout. Dnešní zápas bychom zvládli jedině v případě, že bychom nechybovali, což se bohužel nestalo. Pro záchranu ale uděláme vše."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články