Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

United remizovali s Evertonem a zkomplikovali si cestu za titulem

Manchester - Manchester United ztratil ve 35. kole Premier League dvoubrankové vedení a remizoval s Evertonem 4:4. Znovu tak zdramatizoval boj o titul v anglické lize, protože druhý Manchester City se mu díky vítězství 2:0 nad Wolverhamptonem přiblížil na tři body. V příštím kole "Citizens" přivítají v derby United na svém stadionu.

Radost fotbalistů Manchesteru
zdroj: AP autor: Jon Super

Skóre divokého zápasu otevřel Everton, který na Old Trafford čeká na vítězství už od úvodního ročníku Premier League v roce 1992. Centr Tonyho Hibberta ve 33. minutě umístil hlavičkou z úhlu přesně ke vzdálenější tyči Nikica Jelavič.

Čtyři minuty před přestávkou ale srovnal také hlavou Wayne Rooney a do vedení poslal tým Alexe Fergusona technicky z hranice pokutového území Danny Welbeck. Stejný hráč za tři minuty v pozici zády k brance nalezl Naniho, ten vstřelil třetí gól.



Hosté snížili na 2:3 zásluhou voleje Marouana Fellainiho ze 67. minuty, jenže brzy nato znovu skóroval Rooney a vstřelil svůj celkově 33. gól v tomto ročníku. Na čtvrtém místě tabulky historicky nejlepších kanonýrů United předstihl s bilancí 180 branek George Besta a Dennise Violleta.

Šokující srovnání ale přišlo zásluhou dalšího gólu Jelaviče a poté Stevena Pienaara. Za "Rudé ďábly" mohl ještě rozhodnout stoper Rio Ferdinand, na svůj 450. ligový zápas ale nebude vzpomínat v dobrém kvůli zákroku bývalého brankáře United Tima Howarda.

Svěřenci Roberta Manciniho na ztrátu rivala zareagovali podle očekávání a zvítězili 2:0. Ve 27. minutě dostal City do vedení Sergio Agüero, čtvrt hodiny před koncem pak v souboji s brankářem nezaváhal Samir Nasri. Zpečetil tím také osud Wolverhamptonu, který je po třech sezonách v nejvyšší soutěži prvním sestupujícím týmem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články