Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

AC Milán remizoval s Boloňou, Inter ztratil v boji o poháry

Řím - Fotbalisté Juventusu rozstříleli v italské lize AS Řím 4:0 a i po 33 odehraných zápasech zůstávají bez porážky. AC Milán na poslední chvíli vybojoval alespoň remízu 1:1 s Boloňou, ale turínský celek mu v čele tabulky unikl na rozdíl tří bodů.

 

Hráči AC Milán mohli po své odpolední ztrátě v zaváhání Juventusu doufat jen krátce. Už v osmé minutě totiž svěřenci Antonia Conteho vedli nad AS Řím 2:0. Oba góly dal perfektními technickými střelami Chilan Arturo Vidal. Po půlhodině byl navíc za faul vyloučen brankář Maarten Stekelenburg a Andrea Pirlo dorážkou po penaltě zvýšil na 3:0. Sedm minut po přestávce na čtyřbrankový rozdíl zvýšil Claudio Marchisio a soupeři přisoudil nejtěžší porážku v sezoně.

Fotbalisté AC inkasovali jediný gól ve 26. minutě, kdy protiútok zakončil Gastón Ramírez. V závěru domácí přišli po druhé žluté kartě o stopera Daniela Boneru, ale i v oslabení v poslední minutě dokázali díky Zlatanu Ibrahimovicovi konečně překonat do té doby výborného brankáře Federika Agliardiho.

Třetí Lazio Řím bez útočníka Libora Kozáka, který pykal za vyloučení z minulého zápasu, ztratilo v nastavení vedení nad Lecce. Na gól Matuzaléma v nastavení zareagoval Valerij Božinov.  Zápas Sieny v Janově přerušily na téměř 45 minut výtržnosti domácích fanoušků, kteří reagovali házením světlic a rvačkami s pořadateli na nepříznivý stav 0:4. Přemlouvání chuligánů hráči nakonec zafungovalo a fotbalisté odehráli zbytek zápasu, v němž sestupem ohrožený Janov už jen snížil na 1:4.

Interu se vzdálily evropské poháry

Trenér Andrea Stramaccioni si udržel neporazitelnost i ve čtvrtém zápase na lavičce Interu Milán, po remíze 0:0 na hřišti Fiorentiny se ale jeho týmu vzdálila účast v evropských pohárech. Domácí fotbalisté zase ztratili v boji o udržení v lize, od sestupu je dělí jen čtyři body.

Stramaccioni nahradil na konci března na lavičce úřadujícího vicemistra Claudia Ranieriho a své angažmá začal přestřelkou 5:4 s Janovem. V dnešním duelu ve Florencii ale dominovaly obrany a výraznější šance přišly až po změně stran. Tu největší propásl domácí Adem Ljajič, jehož penaltu vyrazil Julio César.

Utkání v Neapoli hned v úvodu přerušilo zranění sudího Danieleho Doveriho, který si při signalizování přímého kopu poranil rameno a téměř 20 minut ho ošetřovali fyzioterapeuti obou týmů. Rozhodčí na chvíli odešel do šatny, nakonec ale pokračoval a ještě během první půle pak uznal obě branky zápasu - trefy útočníka Edinsona Cavaniho a stopera Paola Cannavara. 

Brankář Samir Handanovič zachránil chycenou penaltou Udine remízu 0:0 s Chievem a udržel svému týmu šanci na postup do Ligy mistrů. Domácí veronský celek, na jehož lavičce strávil celý duel záložník Kamil Vacek, ještě nastřelil tyč. Udine je o bod před Neapolí a ztrácí dva body na třetí Lazio. Parma po pěti letech zdolala Cagliari, a to rovnou 3:0. Zadostiučinění mohl zažívat kouč i její kouč Roberto Donadoni, kterého Cagliari propustilo ještě před začátkem této sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články