Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Ústí si upevnilo první místo, Střížkov prohrál s Varnsdorfem

Praha - Ústí nad Labem si v druhé fotbalové lize upevnilo první příčku, po výhře v Třinci mají na druhé Bohemians Praha a třetí Jihlavu náskok čtyř bodů. Severočechům hrála do karet včerejší remíza Jihlavy a dnešní prohra Bohemians, kteří v domácím prostředí nestačili na Varnsdorf. Sokolovu pak stačil jediný gól k výhře nad Opavou.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Třinec - Ústí nad Labem 1:2

Fotbalisté Ústí nad Labem využili ve 24. kole druhé ligy zaváhání soupeřů z čela tabulky a po výhře 2:1 v Třinci zvýšili svůj náskok před druhými Bohemians Praha a třetí Jihlavou na čtyři body. Trenér Severočechů Svatopluk Habanec po předchozí remíze v Brně, kde Ústí ztratilo dvougólové vedení, udělal několik změn v sestavě. Jeho tah se vyplatil a hosté se v Třinci ujali vedení 2:0 po poločase díky dvěma gólům Martina Holka z 8. a 33. minuty. Třinec, který hrozil především ze standardních situací, zdramatizoval zápas až v závěru. Jedenáct minut před koncem se po centru trefil nekompromisní ranou Petr Nekuda. Další branku už ale domácí nepřidali a připsali si sedmý zápas za sebou bez vítězství. 

Třinec - Ústí nad Labem 1:2 (0:2)

Branky: 79. Nekuda - 8. a 33. Holek. Rozhodčí: Lerch - Filípek, Mencl. ŽK: Hanus, Gavlák, Lisický, Malíř - Dvořák, Martykán. Diváci: 528.

Bohemians Praha - Varnsdorf 1:2

Čtvrtou domácí porážku v druhé lize utrpěli fotbalisté Bohemians Praha, kteří dnes v utkání 24. kola podlehli 1:2 Varnsdorfu. Hosté rozhodli o svém vítězství již v úvodní dvacetiminutovce, kdy vstřelili obě branky. Svěřenci trenéra Zdenko Frťaly patří na jaře k nejlepším celkům soutěže, z osmi utkání vytěžili 17 bodů. Pražané nepřipomínali tým, který bojuje o postup. Severočeši se od počátku snadno a často dostávali před domácího gólmana Wintera, který sice leccos pochytal, dvakrát však kapituloval. Již v 6. minutě po rohu Rudnického vyskočil nejvýš Hauer a hlavou poslal Varnsdorf do vedení. Vzápětí ztroskotal na Winterovi Breite, a když se neprosadil sám, alespoň přihrál na druhou branku Martanovi. Ani za stavu 0:2 nedokázali domácí přejít do účinné protiofenzivy, naopak v závěru poločasu měl další velkou příležitost Martan. Bohemians většinou ohrožovali Kovářovu branku jen z dálky a poprvé zamířili mezi tři tyče až v polovině druhého poločasu zásluhou Grznára. Sedm minut před koncem Ibe hlavou zblízka trefil břevno. Zelenobílí se prosadili až v nastaveném čase, kdy po faulu na Klána proměnil penaltu Flachbart. Ve zbývajících vteřinách hry mohli ještě vyrovnat, Fenyk ale netrefil branku.

Bohemians Praha - Varnsdorf 1:2 (0:2)

Branky: 90.+1 Flachbart z pen. - 6. Hauer, 18. Martan. Rozhodčí: Orel - Vysloužil, Pilný. ŽK: Fenyk, Očovan, Flachbart, Klán - Breite, Hauer. ČK: 90.+3 Breite (Varnsdorf). Diváci: 648.

Sokolov - Opava 1:0

Na druhý pokus už se fotbalistům Sokolova pod novým trenérem Alešem Jindrou podařilo před domácími fanoušky zvítězit. Ve 24. kole dnes Baník zdolal Opavu 1:0 a prodloužil svou sérii bez porážky na pět utkání. O vítězství Sokolova, který se přiblížil na tři body druhé postupové pozici, rozhodl v 68. minutě obránce Blažek. V prvním poločase oba týmy dost kazily. Hosté předvedli několik nepřesných střel, domácí ani to. Před pauzou zahrozil po Sedláčkově centru Schaffartzik, jeho hlavičku pod břevno Buček skvěle vytáhl.Ani ve druhém poločase se obraz hry výrazně nezměnil, hrálo se převážně ve středu hřiště. Klíčový moment utkání přinesla 68. minuta, kdy Hanzlíkova standardka propadla až na zadní tyč, kde míč pohotově do branky napálil Blažek. Domácí díky gólu z první střely na branku získali pohodu, ale nadějné brejky již v další góly neproměnili.

Sokolov - Opava 1:0 (0:0)

Branka: 68. Blažek. Rozhodčí: Ondráš - Peřina, Nádvorník. ŽK: Čada, Vondráček - Wirth, Radzinevičius, Mikula, Zapletal. Diváci: 955.

Táborsko - Sparta B 1:3 

Fotbalisté Sparty B dnes ve 24. kole druhé ligy nečekaně vyhráli 3:1 na hřišti Táborska. Poslední tým tabulky tak získal první jarní body. Lépe přitom vstoupilo do zápasu domácí Táborsko, které hned v 1. minutě zahrávalo penaltu po faulu sparťanského brankáře Holého na Přeučila. Sladký však pokutový kop neproměnil. Jihočeši se ovšem i tak dostali do vedení, když Přeučil v 9. minutě vstřelil první gól utkání. Pražané vyrovnali ještě do poločasu, přesně po půlhodině se trefil Rada. Po přestávce se beznadějně poslední tým soutěže prezentoval aktivnější hrou, kterou proměnil v 56. minutě ve vedoucí branku, jejímž autorem byl Sýkora. Pojistku přidal tři minuty před koncem z penalty Juhar.

Táborsko - Sparta Praha B 1:3 (1:1)

Branky: 9. Přeučil - 30. Rada, 56. Sýkora, 87. Juhar z pen. Rozhodčí: Ochotnický - Gallo, Marek. ŽK: Dobal, Kostečka - Holý.

Most - Karviná 1:0

Fotbalisté Mostu porazili v druhé lize Karvinou 1:0 a po dlouhé době opustili sestupovou předposlední pozici. V 74. minutě o tom rozhodl gól obránce Hofmanna. Baník byl od začátku aktivnějším týmem a často ostřeloval karvinskou branku. Už ve 3. minutě měl velkou příležitost Štefko, ale gólman hostů Paleček jeho šanci zlikvidoval. Poté Hofmannova hlavička skončila na břevně a Pilařův přímý kop se otřel o spojnici tyče a břevna. V druhém poločase si domácí vytvořili jedinou velkou příležitost, ale tu dokázali proměnit. Po rohovém kopu se ve vápně nejrychleji zorientoval Hofmann, míč po jeho střele prošel skrz hradbu nohou a pomalu doskákal až za brankovou čáru.

Most - Karviná 1:0 (0:0) Branka: 74. Hofmann. Rozhodčí: Býma - Ubias, Páral. ŽK: Procházka, Mlika - Presl, Bartošák. Diváci: 586.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články