Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Máme to ve svých rukách, říká Breznaník

Liberec - Záložník Michal Breznaník nepřestával ani na chvíli věřit, že fotbalisté Liberce zlomí v dnešním duelu 26. ligového kola se Žižkovem střelecké trápení a podaří se jim poslední tým tabulky porazit. Slovenský středopolař pálil ze všech pozic a v 73. minutě "odčaroval" kouzlo hostující branky vedoucím gólem, jímž nasměroval Slovan k vysoké výhře 4:0 a stvrzení prvního místa v tabulce.

"Museli jsme všichni věřit, že to tam padne. Měli jsme hodně šancí, bylo to jen o štěstí v té šestnáctce, kde jsme se museli bít, abychom dali gól. Nakonec se to povedlo, takže jsem rád," řekl novinářům Breznaník. Šestadvacetiletý záložník dnes od začátku útočil na dvanáctou branku v sezoně, dočkal se jí ale až sedmnáct minut před koncem. "Zkoušel jsem to celý zápas, ale asi jsem měl špatně obuté kopačky," vtipkoval Breznaník.

"V první půli jsem měl možná přihrát Rabušicovi a ten by šel sám na bránu. I ta střela, ze které padl gól, mi úplně nesedla, jak měla. Chtěl jsem to dát nahoru, místo toho šla po zemi. Ale když jsem viděl, jak jde ten míč, tak už jsem věděl, že to bude gól," líčil Breznaník, který vzápětí připravil přihrávkou také druhý gól pro Zbyňka Musiola. Připustil, že Slovan už pomalu začínala svazovat nervozita z toho, že by mohl v mistrovských dostizích nečekaně klopýtnout.

"Už se to trošku stupňovalo. Přece jen zbývalo nějakých dvacet minut do konce a stále to bylo 0:0. Ale stále jsme věřili, a proto jsme asi dali ty góly. Bylo to v hlavách, po prvním gólu už to šlo," prohlásil Breznaník. Liberečtí nyní vedou ligu před druhou Spartou o čtyři body a doufají, že by Letenští mohli v neděli klopýtnout v Mladé Boleslavi. Hlavně se prý ale soustředí sami na sebe. "Musíme se dívat na svoje výsledky a svoji hru, koncentrovat se na každý zápas. Vedeme ligu a máme to ve svých rukách. Věřím, že to zvládneme," uvedl Breznaník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články