Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sporting se pokusí narušit španělskou dominanci Evropské ligy

Praha - Po úvodních semifinále fotbalové Ligy mistrů se dnes představí také čtyři nejlepší týmy Evropské ligy. Ve španělském souboji Atlético Madrid přivítá Valencii, Athletic Bilbao začne na hřišti Sportingu Lisabon. Právě utkání z portugalské metropole sledujte na ČT4 a www.sportzive.cz.

Fotbalisté Atlética Bilbao
zdroj: ISIFA

Atlético se s Valencií střetlo v Evropské lize ve čtvrtfinále před dvěma lety, kdy celou soutěž vyhrálo. Madridský celek nejprve remizoval na soupeřově hřišti 2:2, doma pak uhrál postupový výsledek 0:0. Ve dvou zápasech v tomto ročníku domácí soutěže nedokázal tým z metropole proti svěřencům Unaie Emeryho ani jednou skórovat. Venku prohrál 0:1, na stadionu Vicente Calderóna uhrál bezbrankovou remízu.

O síle Valencie dobře ví talent Atlétika Eduardo Salvio. "Je to jeden z nejlepších celků ve Španělsku a evropský gigant. Jsou pro nás velmi těžkým soupeřem, ale my pro ně taky. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas. Musíme podat dobrý výkon a odvézt si náskok," nabádal Argentinec. Atlético je ve španělské lize až osmé, ale v Evropské lize vyhrálo minulých devět zápasů.

Program čtvrtečního úvodního semifinále Evropské ligy (začátky ve 21:05):

Atlético Madrid - Valencie (rozhodčí Thomson, Skot.).
Sporting Lisabon - Athletic Bilbao (ČT4, rozhodčí: Eriksson, Švéd.).

V domácí soutěži třetí Valencie by ráda napravila nedělní debakl 0:4 s barcelonským Espaňolem. "Na tento zápas už chceme zapomenout, protože máme před sebou důležité střetnutí a opět potřebujeme vyhrát. Musíme bojovat se vším, co máme, abychom uspěli," prohlásil obránce Ricardo Costa.

Bilbao na Sporting narazilo v evropských soutěžích jen jednou. V sezoně 1985/1986 ho ve třetím kole Poháru UEFA doma porazilo 2:1, ale v Lisabonu utrpělo porážku 0:3 a vypadlo.

Baskický celek už ve vyřazovací části Evropské ligy vyhrál na hřištích Manchesteru United a Schalke a svou sérii by rád prodloužil. Sporting však na stadionu José Alvalade od únorového příchodu trenéra Ricarda Sá Pinta zvítězil osmkrát za sebou a inkasoval jediný gól.

Podle Daniela Carrika je lisabonský celek pyšný na účast v semifinále, ale rád by se dostal ještě dál. "Proti Athletiku budeme hrát s velkými ambicemi, přestože víme, co dokázali v Evropě. Mají silný tým s výbornými hráči, ale naší zbraní je bojovný duch a jednotnost," uvedl záložník.

Kapitán Bilbaa Andoni Iraola míní, že týmu Marcela Bielsy by mohlo pomoci, že několik fotbalistů soupeře zná ze španělské ligy. "Diega Capela, Matíase Fernándeze a Jeffréna jsme v minulosti potkali v domácí soutěži. Také jsme měli dost času studovat jejich hru," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články