Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec jede na Baník vzít si zpět prvenství v lize

Ostrava - Před týdnem fotbalisté Liberce přišli po prohře se Spartou o vedení v lize, nečekaná sobotní remíza letenského rivala s Teplicemi však Slovanu nabízí možnost znovu se vrátit do čela tabulky o bod před Pražany. Svěřenci Jaroslava Šilhavého k tomu potřebují v dnešní dohrávce 25. kola na hřišti zachraňující se Ostravy zlomit prokletí z Bazalů a po sedmi a půl letech si ze Slezska odvézt výhru.

Liberečtí po porážce 1:3 od Sparty spadli z euforie na zem, překvapivý výsledek Sparty s Teplicemi (2:2) jim ale zvedl náladu. Severočeši opět mají situaci ve svých rukou: pokud všech zbylých šest duelů včetně souboje s Baníkem vyhrají, budou se radovat z titulu.

Kouč Jaroslav Šilhavý ale hned první krok v Ostravě vůbec nepovažuje za snadný, a to nejen proto, že Slovan na Bazalech čeká na tři body od října 2004. "Bude to nesmírně těžký duel. Ostrava hraje o život, teď vyhrála v Hradci a doma to bude chtít potvrdit," uvedl liberecký trenér.

Baník podle něj před vlastními diváky nehraje špatný fotbal, jak by mohla napovídat pouze jediná domácí výhra v sezoně z 15. října. "V posledním domácím utkání s Plzní si Ostrava hlavně ve druhé půli vytvořila veliký tlak. Plzeň měla štěstí, že předtím dala tři góly," připomněl Šilhavý, že Viktoria na Bazalech vedla 3:0 a nakonec vyhrála těsně 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec jede na Baník

Ostrava před týdnem v Hradci Králové slavila první výhru pod novým koučem Radoslavem Látalem a přiblížila se čtrnáctým Bohemians 1905. "Je to pro nás ohromná vzpruha, hráčům by to mělo pomoct. Měli bychom mít sebevědomí na to, abychom domácí zápas konečně zvládli," řekl Látal.

Věří, že si jeho svěřenci vezmou poučení z duelu s Plzní a třeba i z výkonu Sparty v Liberci. "Sparta poctivě bránila, její hráči zdvojovali Štajnera a dávali si pozor i na vynikající krajní hráče Breznaníka a Gebre Selassieho. Pro vývoj zápasu byl důležitý první gól a to bude rozhodovat i v našem utkání. Musíme se vyvarovat chyb, které jsme udělali s Plzní. Nechtěli bychom zase dohánět vedení soupeře," dodal Látal.

Hosté vymýšlejí, kým nahradí levého obránce Fleišmana. Liberecký bek musel po zákroku sparťana Kweukeho podstoupit operaci zubů a mimo hru bude možná i pět týdnů. V Ostravě by ale stejně nemohl hrát, neboť pyká za karty. Na jeho místo v sestavě by se mohl posunout zkušený Janů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články