Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovka Brno remizovala s Vlašimí a na jaře poprvé ztratila

Brno - Fotbalisté Zbrojovky Brno v jarní části sezony druhé ligy poprvé přišli o body. Tým Petra Čuhela i přes převahu nedokázal skórovat a na domácím hřišti remizoval s Vlašimí 0:0. V tabulce zůstává Brno na šestém místě, Vlašim je dál dvanáctá. Karviná zdolala ve slezském derby na domácím hřišti Opavu 2:0. Ve druhé lize zvítězila potřetí v řadě a před Sokolovem uhájila čtvrté místo v tabulce. Na první Ústí nad Labem schází Karviné šest bodů. 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Domácí Brno, kteřé mělo dohromady s podzimem na kontě už sedm vítězství v řadě, měli od začátku převahu a dostávali se do šancí. Doležal a následně Švancara ale na brankáře Hanuše, hostujícího ve středočeském týmu ze Slavie, nevyzráli.

O záchranu bojující Vlašim nepřijela do Brna pouze bránit a nehrála pasivně. Většinou se spoléhala na brejky a také na svého nejlepšího hráče Kosaka, který několikrát nebezpečně ohrozil Doležalovu branku. Zbrojovka chtěla rozhodnout, jenže selhávala v koncovce. Jasnou šanci zahodil i Švancara, který sám před Hanušem místo střely volil přihrávku. V hektickém závěru Brno otevřelo obranu a nakonec mohlo být rádo, že neinkasovalo. Při troše štěstí mohl rozhodnout Kosak, ale vychytal ho Doležal.

Zbrojovka Brno - Vlašim 0:0Rozhodčí: Matějek - Páral, Dobrovolný. ŽK: P. Buchta, Mezlík - Petrů, Vojta, Matějka. Diváci: 1703.

Utkání mezi Karvinou a Opavou se hrálo za mírného sněžení a velkého chladu. To však domácí nepřibrzdilo v jejich kombinační hře, ze které brzy vyústily obě branky. První gól po předchozích čtyřech čistých kontech inkasoval brankář Opavy Květoň z kopačky Bartošáka, ve 26. minutě stanovil konečné skóre Jursa po Bartošákově přihrávce.

Hosté měli největší příležitost ve 32. minutě, kdy Partyš trefil břevno. O sedm minut později Zapletal zbrkle přestřelil. Ve druhém poločase měli navrch opět domácí. Mišinský měl dvě brankové příležitosti, z nichž jedna skončila také na břevnu. 

Karviná - Opava 2:0 (2:0)Branky: 20. Bartošák, 26. Jursa. Rozhodčí: Zelinka - Slavík, Vysloužil. ŽK: Hrtánek, Mišinský - Hrabina, Uvíra, Zapletal. Diváci: 1382

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články