Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lafata je rekordmanem české ligy v počtu gólů za sezonu

Příbram - Jablonecký útočník David Lafata se stal rekordmanem české fotbalové ligy v počtu vstřelených gólů během jedné sezony. Dvěma góly do sítě Příbrami vylepšil dosavadní rekord Vratislava Lokvence a Radka Druláka na 23 gólů. Zároveň vstřelil svůj 100. gól v české lize, členem elitního Klubu ligových kanonýrů je však už od listopadu, neboť dalších šest gólů dal v rakouské lize.

Lafata měl na rekord našlápnuto už po podzimu, během kterého rozvlnil soupeřovu síť hned devatenáctkrát. Na jaře se mu tolik nedařilo, ale v Příbrami nejprve z penalty dosavadní rekord vyrovnal a krátce nato i překonal. Radost z rekordu mu však kazila porážka 3:4. "Abych se přiznal, tak velkou radost z toho nemám, protože jsme prohráli. Samozřejmě jsem rád, že jsem to překonal, ale větší radost z toho budu mít možná tak za dva tři dny. Momentálně převládá zklamání z porážky," přiznal Lafata.

Před ním se povedlo vstřelit 22 gólů Drulákovi v dresu Olomouce v sezoně 1995/96 a sparťanovi Vratislavu Lokvencovi v sezoně 1999/00. Během posledních 12 let se jim přiblížil už jen Marek Heinz v sezoně 2003/04 a právě Lafata v minulé sezoně. Oba se však zastavili na 19 gólech. Jablonecký kanonýr si to letos vynahradil. "Rekordu si moc vážím, zvláště když tak dlouho odolával," řekl Lafata. Na další vylepšení rekordu bude mít zbývajících šest kol. "Rád bych ještě nějaký gól přidal, ale uvidíme. I dnes jsem další dva zahodil. Těžko říct, na jaké metě se po sezoně zastavím," dodal.

Lafatův rekord byl podle trenéra Jablonce Františka Komňackého jediným pozitivem dnešního duelu s Příbramí. "Přitom to není hráč, které by měl nějaké abnormální fyzické předpoklady. Není to excelentní technik, ani protihráče o hlavu nepřeskakuje. Ale svým přístupem a tím, že nic v zápase ani v tréninku nevypustí, tak mu góly samy přicházejí," řekl trenér Jablonce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články