Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Radu vykázali na tribunu, Weber si zoufá

Praha - Teplický kouč Petr Rada se o svém vykázání z lavičky v zápase proti Českým Budějovicím příliš bavit nechtěl, na rozhodčího se po zápase ale nijak nezlobil. "Řekl jsem, že to takhle asi mělo dopadnout. No a rozhodčí to pojal, že to myslím ironicky. Tak jsem šel ven. Nic víc," řekl Rada. Poměrně smířený byl i s nedobrým výkonem svých hráčů. "Zase jsme zpátky na zemi po sérii solidních výsledků i výkonů. Jak hrajeme proti týmu se zhuštěnou obranou, máme s tím problém," hodnotil.

Petr Rada
zdroj: isifa/LN autor: Jakub Hněvkovský

Pak se ale do kritiky přece jen pustil. "V první půli neplnili oba krajní záložníci to, co měli. Celkově nám chyběl pohyb. Po pauze jsme zvýšili aktivitu i nasazení, ale pozdě, měli jsme jednu šanci. A hosté se zkušenými hráči to už uhráli," dodal Petr Rada. Budějovice vyhrály venku po bezmála dvou letech a kouč František Cipro na konci série přiznal, že to hráčům hodně předhazoval. "Kdysi už jsem tu jednou s Budějovicemi vyhrál a trochu jsem věřil v to, že by to mohlo vyjít. V naší situaci jsou to hodně důležité tři body," komentoval výsledek.

Trenér Bohemians Jozef Weber byl zklamaný především z výkonu svých hráčů v úvodním poločase proti Dukle Praha. "Já si nepamatuji situaci, kdy jsme ohrozili branku. Takhle se fotbal hrát nedá. To je na náhodu, čekání na gól, a to je samozřejmě složité," uvedl bývalý asistent Jablonce, který v dosavadních pěti utkáních na lavičce "klokanů" čtyřikrát prohrál a jednou remizoval.

Podle kouče Dukly Luboše Kozla byli domácí v celém zápase lepším týmem a vyhráli zaslouženě. "Jsem samozřejmě spokojený. Myslím si, že od první minuty jsme se snažili diktovat tempo hry, snažili jsme se hrát nátlakově v první půli, což se nám poměrně dařilo," řekl Kozel. Klíčový moment celého utkání viděl v Lietavově brance do šatny. "Krásná přihrávka Petra Malého na Lietavu, který si myslím dnes podal výjimečný výkon. Jeho branka určila ráz celého utkání," prohlásil Kozel, jehož svěřenci na jaře prohráli jen jeden z osmi zápasů.

Mladou Boleslav podle jejího trenéra Miroslava Koubka při porážce s Olomoucí srazily hrubky v obraně. "Vzadu jsme byli děraví. Naše smolná série se tak nepřerušila, ale dnes se nemůžeme vymlouvat jen na smůlu. Dostali jsme tři velmi laciné branky a měli v defenzivě celkově velké nedostatky," zlobil se Koubek po třetí ligové porážce za sebou.

Kouč Hanáků Petr Uličný měl z výhry v Boleslavi velkou radost. "Proti vynikajícímu soupeři jsou tohle výborné tři body, které nám v boji o záchranu moc pomůžou. Měli jsme několikrát štěstí, ale nakonec jsme obstáli. Když jsme prohrávali, mužstvo ukázalo charakter," pochvaloval si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články