Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pražské derby bude přímým soubojem o záchranu

Praha - Jedno z klíčových utkání v boji o záchranu nabídne předehrávka 23. kola první fotbalové ligy. Tabulku uzavírající Viktoria Žižkov bude mít možná jednu z posledních možností, jak ještě vykřesat naději na udržení mezi elitou. K tomu ale potřebuje vyhrát na hřišti trápících se Bohemians 1905, kteří už 13 zápasů čekají na vítězství a od sestupových příček je dělí pouhých pět bodů. I oni tedy potřebují konečně zabrat, aby získali klid do posledních sedmi kol.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Žižkov v posledních dvou zápasech bodoval, trenér Roman Nádvorník proto věří, že jeho svěřenci navážou na poslední výkony a získají tři body, které by je vrátily do boje o udržení. "My určitě chceme navázat na dobré výsledky z posledních dvou kol, kde šla naše výkonnost nahoru. Rádi bychom to potvrdili i v dalším zápase a v boji o záchranu dotáhli mančafty před námi. Bohemka je jedním z týmů v sestupových vodách. Pokud dokážeme vyhrát, tak se samozřejmě dotáhneme blíž k nim a způsobíme jim problémy, takže určitě je to v danou chvíli zápas o šest bodů," řekl Nádvorník.

Důležitost duelu si ale uvědomují i ve Vršovicích. Pod trenérem Jozefem Weberem se sice hra Bohemians zvedla, ale ze tří zápasů z toho byl jen bod za bezbrankovou remízu s Hradcem Králové. "Tohle je pro nás jeden z nejdůležitějších zápasů. Po minulém utkání v Liberci jsem byl hodně zklamaný a měl jsem s hráči důrazný pohovor. Základem naší hry musí být zdravá agresivita, snaha získat míč. Musí za námi hořet tráva," nabádá Weber, který by rád ukončil sérii 13 duelů bez vítězství.

Naopak Nádvorník doufá, že série Bohemians bude pokračovat. "Třináct zápasů bez vítězství je hodně a já doufám, že Bohemka v tom bude pokračovat a že bude čtrnáctý zápas bez vítězství. Snad k tomu kvalitní hrou a výkonem přispějeme a budeme bodovat naplno," dodal Nádvorník. Oba týmy půjdou do utkání oslabeny. Domácí Bohemians nemohou nasadit zraněného Marka Nikla, potrestaného Martina Nešpora a nejistý je také start Michaela Žižky. Naopak Žižkov bude postrádat potrestané Marcela Šťastného a Jaroslava Hílka či útočníka Vladimíra Bálka, který pod televizní věží hostuje právě z Bohemians.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články