Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čech oslavil jubileum čistým kontem, přesto výsledku litoval

Londýn - Český brankář Petr Čech oslavil 250. ligový zápas v anglické lize stylově čistým kontem. Velkou radost z něj však neměl, protože fotbalisté Chelsea v londýnském derby remizovali bez branek s Tottenhamem a nevyužili možnost stáhnout soupeřův náskok na čtvrtém místě tabulky.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

"Ne každý odehraje tolik utkání v nejlepší lize na světě. Navíc mi ještě ani není třicet a doufám, že dost zápasů přibude," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Nula je sice pěkná, ale tenhle zápas jsme nutně potřebovali vyhrát a nedokázali jsme to. Je to velká škoda. Radši bych čisté konto vyměnil za výhru 6:4," dodal.

Chelsea totiž s Tottenhamem bojuje o čtvrté místo zajišťující start v předkole Ligy mistrů a po sobotní remíze na londýnského rivala ztrácí pět bodů. "V případě vítězství jsme mohli stáhnout jejich náskok na rozdíl dvou bodů, ale bohužel se to nepovedlo," uvedl Čech.

"Nikdo si nepřipouští, že bychom byli ze hry o Ligu mistrů. Do konce sezony zbývá osm zápasů, hraje se o 24 bodů a to je poměrně dost," řekl Čech. "Doufám, že Tottenham nějaké body poztrácí a my už nic. Už to nemáme ve svých rukách, ale pět bodů není nějaká nedostižná ztráta," přidal.

Čech se proti Tottenhamu několikrát vytáhl a zaznamenal 127. čisté konto v Anglii. "V první půli se nám soupeře nepodařilo dostat pod tlak. Na nich bylo vidět, že jim remíza stačí. Nikam se nehnali a mohli hrát na brejky," uvedl Čech, který v závěru prvního poločasu zlikvidoval velkou šanci Rafaela Van der Vaarta. "Po pauze jsme to chtěli za každou cenu zlomit, ale gól se nám dát nepovedlo a Mata trefil tyč. Pak už jsme hráli vzadu na riziko a do šancí se dostával i Tottenham. Po rohu dali břevno, Cahill jednou vykopával míč z čáry a v poslední minutě jsem měl co dělat, abych vytáhl střelu Balea, kterou tečoval Gallas," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články