Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Střížkov jen remizoval s Vlašimí, přesto zůstal druhý

Praha - Fotbalisté Bohemians Praha v jarní části druhé ligy nadále čekají na první domácí vítězství, s Vlašimí druhý celek tabulky na Střížkově jen remizoval 1:1. Pražané si přesto udrželi průběžnou druhou příčku, neboť třetí Jihlava v páteční předehrávce prohrála doma s Varnsdorfem 0:1. Vedoucí Ústí nad Labem vyhrálo derby v Mostě 2:0 a před Jihlavou má už desetibodový náskok. Sokolov porazil Třinec 2:1, tříbodový zisk vynesl Baník v tabulce na čtvrté místo před Zlín, neboť Valaši remizovali v Opavě 0:0. Druhou jarní domácí výhru Táborska zařídil kapitán Nesvadba, Jihočeši po výhře 1:0 nad Znojmem zvýšili náskok na předposlední Most na sedm bodů.

Fotbal
zdroj: Isifa

Trenér Graffinu Luboš Urban, který před lety přivedl Střížkov z ČFL až do nejvyšší soutěže, si z Prahy odvezl cenný bod. "Něco jsem tady prožil, a tak jsem své hráče motivoval za získaný bod pizzou do kabiny. Za vítězství by dostali dva dny volna. V první půli jsme byli pětadvacet minut pod tlakem a až potom jsme se díky zlepšené hře zálohy zvedli, začali hrozit z brejků a vytvořili si velké šance. Vyrovnali jsme a ve druhé půli jsme už bod, který je odsud pro nás nesmírně cenný, uhájili," řekl Urban.

Pražané přitom vstoupili do zápasu aktivně a v 19. minutě šli do vedení. Flachbart posunul míč po pravé straně Duchničovi, ten vběhl do šestnáctky a z úhlu prostřelil Hanuše. Po půlhodině hry už byl Hanuš úspěšnější, když vyrazil nad břevno hlavičku Drska. Domácí potom polevili a Středočeši toho okamžitě využili. V poslední pětiminutovce první půle si vytvořili čtyři gólové příležitosti. Tři z nich bravurně zlikvidoval Winter, na Vaněčkovu křížnou střelu do šibenice ale už nedosáhl. Po změně stran kvalita hry upadla a nakonec mohla Vlašim ještě vyhrát, v 90. minutě Mackova tečovaná střela jen těsně minula branku.

Nástup do utkání v Sokolově měli lepší hosté z Třince, branky se však záhy dočkal domácí Baník. V 11. minutě poslal Hanzlík zleva přesný centr na neobsazeného Čadu, který hlavou překonal gólmana Kopčáka. Po půlhodině hry se do velké šance dostalo trio hráčů Baníku, Lipčák je však vychytal. V 35. minutě ale Hanzlík zleva ideálně odcentroval, nejvýš vyskočil Krmenčík a nedal Lipčákovi šanci. Hosté se po změně stran k soupeřově brance příliš často nedostávali, výjimkou byla Ceplákova šance, jeho hlavičku však brankář Buček zneškodnil. Snížení se hosté dočkali až v 84. minutě, kdy se z dorážky prosadil Matoušek.

Ústí nad Labem vyhrálo v Mostě 2:0 a dál uniká soupeřům

Svěřenci trenéra Svatopluka Habance vedli od 14. minuty, na Zemanův centr si naskočil útočník Moulis a nasměroval míč do růžku branky. Pět minut před přestávkou unikajícího Danoského zezadu zatáhl ústecký obránce Dvořák a dostal červenou kartu. Druhý poločas se nesl v duchu marného dobývání ústecké branky. Šanci na vyrovnání si Baník vypracoval čtvrt hodiny před koncem, odražený míč napálil z osmi metrů Holub těsně vedle. V závěru hosté vyráželi k rychlým brejkům do otevřené obrany a jeden se ujal. Dvě minuty před koncem prostřelil brankáře Bertelmana střídající Veverka.

Táborsko porazilo Znojmo 1:0 a posunulo se na 11. místo před Vlašim a Třinec. Rozhodující akce přišla po půlhodině hry. Znojemský brankář Hrubý zlikvidoval šanci Pecky, ale z následného rohu Kostečky poslal Nesvadba hlavou domácí do vedení. Po změně stran měl šanci zdvojnásobit vedení Sladký, ale ostrou ránou branku netrefil. Znojmo mělo možnosti na vyrovnání, Lacko ani Vašíček však své příležitosti nevyužili. Výsledek se nezměnil ani v závěru po dalším rohovém kopu, po němž poslal míč těsně vedle tyčky znovu domácí hrdina zápasu Nesvadba.

Opava byla v prvním poločase lepším celkem, Radzinevičius ale neproměnil vyloženou šanci a Křeček hlavou nastřelil jen tyč. Ve druhém poločase krátce před uplynutím hodiny hry unikl po pravé straně hostující Železník, ale šanci mu zmařil výborným zákrokem opavský gólman Květoň. Domácí mohli jít do vedení v 65. minutě, kdy se po rohu dostal k míči Ficek, jenže jeho ránu zneškodnil Kořínek. Hostující gólman vyrazil i další Fickovu střelu a Halaška nedokázal vrátit míč do prázdné branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články