Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Messi se stal nejlepším střelcem Barcelony v historii

Barcelona - Argentinec Lionel Messi se díky hattricku v utkání s Granadou stal nejlepším střelcem Barcelony v historii a pomohl svému týmu ve 29. kole španělské ligy k vítězství 5:3. Katalánský velkoklub stáhl náskok vedoucího Realu Madrid na pět bodů, lídr má však středeční zápas ve Villarrealu k dobru.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Nejlepší fotbalista světa Messi překonal rekord Césara Rodrígueze ze40. a50. let minulého století a nyní má na kontě 234 gólů v soutěžních utkáních v dresu Barcy. Původně se mělo zato, že čtyřiadvacetiletý Argentinec má k historickému maximu dál, nicméně po důkladném prozkoumání Rodríguezovy bilance mu klub ve spolupráci s listemLa Vanguardiazpětně tři branky odebral.

Messimu tak před duelem v Granadě chyběla k vyrovnání rekordu jen jedna branka, kterou vstřelil už v 17. minutě. Krásným volejem o tyč zvýšil už na 2:0, neboť ve čtvrté minutě otevřel skóre Xavi a zdálo se, že si favorit jde za bezproblémovou výhrou.

Hosté však dvěma brankami během sedmi minut ve druhém poločase srovnali a usilovali minimálně o zisk bodu. V 67. minutě však podruhé udeřil Messi, poté co si naběhl do volného prostoru na přihrávku Daniho Alvese, jenž několik minut předtím faulem zavinil penaltu, z níž Granada vyrovnala. Messi elegantně přehodil hostujícího gólmana a definitivně vstoupil do historie.

Tím se však účet argentinského fenoména neuzavřel. Po čtvrté brance Tella zkompletoval Messi hattrick a vstřelil už svůj 53. gól v sezoně. Do vyložené šance ho poslal opět Brazilec Dani Alves, jenž ale zápas nedohrál, protože v závěru zapříčinil tentokrát rukou další penaltu a byl vyloučen. Siqueira druhým proměněným pokutovým kopem v zápase upravil skóre na 5:3 pro domácí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články