Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Manchester United vystřídal v čele anglické ligy City

Manchester - Obhájce titulu Manchester United díky domácímu vítězství 2:0 nad West Bromwichem vystřídal v čele anglické fotbalové ligy městského rivala City, který prohrál 0:1 na hřišti nováčka Swansea. "Swans" tím potvrdili dobrou formu na domácím hříšti, kde velšský tým dokázal porazit Arsenal či remizovat s Chelsea nebo Tottenhamem.

Fotbalisté Manchesteru United v utkání s WBA
zdroj: ISIFA

Obě branky "Rudých ďáblů", kteří v Premier League zvítězili posedmé z posledních osmi zápasů, dal jejich nejlepší střelec Wayne Rooney. Anglický reprezentant se poprvé trefil ve 35. minutě a dvacet minut před koncem pojistil vedení z penalty. Rooney zaokrouhlil svou bilanci na dvacet ligových gólů.

Domácí měli v druhém poločase ulehčenou situaci, protože West Bromwich hrál od 65. minuty bez vyloučeného obránce Jonase Olssona, který obdržel v rozmezí sedmnácti minut dvě žluté karty.

Kouč United Ferguson nešetřil po zápase chválou. "Byl to skvělý výkon. Trvalo nám sice déle, než jsme se dostali do rytmu, ale když se nám to povedlo, tak jsme předváděli vzrušující představení," zhodnotil. Nečekanou ztrátu úhlavního konkurenta City považoval za bonus k dobře odvedené práci, ale nijak ji nepřeceňoval. "V této fázi sezony se body ztrácet budou a vy musíte dokázat, abyste jich neztratili tolik jako vaši soupeři," dodal Ferguson.

Manchester City nezačal na půdě velšského celku dobře a už v sedmé minutě proti němu byla po faulu brankáře Joea Harta odpískána penalta. Jednička anglické reprezentace však pokus Scotta Sinclaira zneškodnila.

Fanoušci Swansea se mohli radovat z výhry díky povedenému střídání v závěru zápasu. Útočník Luke Moore přišel na hřiště v 79. minutě a po čtyřech minutách rozhodl razantní hlavičkou. "Citizens" přišli v lize o čtyřzápasovou vítěznou sérii bez inkasované branky a utrpěli stejnou porážku jako v Evropské lize se Sportingem Lisabon.

Trenér hostů Roberto Mancini doufá, že se jeho tým brzo vrátí na vítěznou vlnu. "Vedoucí pozice se může změnit po každém zápase, takže je důležité, abychom znovu začali vyhrávat a dávat góly. Všichni hráči jsou v tuto chvíli unavení, ale máme dost energie na to, abychom se ve zbývajících deseti zápasech vrátili do čela," řekl italský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články