Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pod koučem Bohemians 1905 se kýve židle

Praha -  Baník Ostrava zvítězil v pondělí dohrávce 19. kola první fotbalové ligy na hřišti Bohemians 1905 1:0 a v tabulce se bodově dotáhl na čtrnáctou Olomouc. Ostravského trenéra Pavla Maluru to hodně potěšilo. "Jsou to vydřené tři body, které jsme nutně potřebovali. Nechci říkat, že jsou pro boj o záchranu rozhodující, protože na to je brzo, ale jsou velmi důležité, protože týmu pomohou psychicky." Naopak kouč Bohemians 1905 Pavel Medynský přiznal, že jeho celek je ve výsledkové krizi a jemu samotnému hrozí odvolání. "Mužstvu ale nemohu vytknout nedostatek bojovnosti a touhy, chybí nám ale kvalita v útoku," uvedl.

Utkání Bohemians 1905 - Baník Ostrava
zdroj: ČTk

Podle Malury jeho svěřenci i přes vítězství nepodali takový výkon jako v Mladé Boleslavi či proti Jablonci. "Ale dali jsme první gól a pak to ubránili," dodal. Litoval jen toho, že Baník nepojistil své vedení a musel se strachovat až do konce.

"Chtěli jsme do toho jít aktivně a tři body získat útočnou hrou, to nám ale Bohemka nedovolila. Byla na nás dobře připravená, hrála aktivně, ale my dobře bránili. Utkání bylo otevřené až do úplného konce a v závěru jsme mohli inkasovat, šanci soupeře jsme ale se štěstím přestáli," zhodnotil zápas.

Po deseti zápasech bez výhry a sedmé porážce v řadě si Medýnský je vědom, že jeho pozice je v ohrožení. "Každý, kdo dělá trenéra, o své pozici uvažuje. Uvidíme, co na to vedení. Mužstvo má na to se zachránit. Teď přijdou zápasy, ve kterých potřebujeme uhrát nějaké body. Je to o tom udělat jeden výsledek a otočí se to na psychice. Zda to bude pod Medynským, je otázkou," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články