Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona bez Messiho s obtížemi porazila Gijón 3:1

Barcelona - Fotbalisté Barcelony bez několika opor zdolali ve španělské lize s obtížemi Gijón 3:1 a snížili náskok Realu Madrid v čele tabulky na sedm bodů. Královský klub má však k dobru nedělní duel s Espaňolem.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: ISIFA

Trenér Pep Guardiola se musel proti Gijónu obejít bez vykartovaného útočníka Lionela Messiho, na lavičce ale nechal navíc i stopera Carlese Puyola a útočníka Alexise Sáncheze. Jeho hráči tradičně drželi míč, ale do šancí se nedostávali. Až krátce před přestávkou Adriano zatáhl míč do pokutového území a připravil gól pro Andrése Iniestu.

Katalánci ale vstoupili přímo katastrofálně do druhé půle. Hned při první akci musel faulovat těsně před pokutovým územím obránce Gerard Piqué a dostal rovnou červenou kartu. Hosté zareagovali dvěma střídáními a vzápětí srovnal jeden z nových hráčů na hřišti David Barral.

Gijón pak dobře bránil a směřoval už ke třetí remíze 1:1 v řadě, jenže ve prospěch Barcelony zápas vydařenou střelou z hranice velkého vápna rozhodl jedenáct minut před koncem Seydou Keita. Definitivní podobu výsledku dal po pasu Iniesty lobem další středopolař Xavi.

Racing Santander na hřišti Raya Vallecana hrál už od třetí minuty bez vyloučeného brankáře Toňa, přesto si v následující půlhodině dokázal vypracovat dvougólové vedení. Avšak madridský tým nakonec dokázal oslabení soupeře využít a zejména díky vydařenému druhému poločasu zvítězil 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články