Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia údajně neplatí za pronájem Edenu, Řebíčkovi hrozí žaloba

Praha - Pražská Slavia, klub kontroverzního exministra Aleše Řebíčka, je údajně v nejpříjemné finanční situaci. Podle informací Týdne dluží vršovický klub kolem dvou milionů korun společnosti E Side, která stadion vlastní. Někdejší ministr dopravy Řebíček prý nezaplatil pohledávku ani za srpen - první měsíc, v kterém byl majoritním vlastníkem klubu. E Side prý dokonce zvažuje žalobu, kterou již má vypracovanou. V nejbližších dnech se má rozhodnout, zda ji podá.

"Nemůžu to potvrdit ani vyvrátit. Je to záležitost, kterou nechci komentovat a ventilovat ji na veřejnost, protože jde o řešení v rámci dvou obchodních subjektů," řekl ředitel společnosti E Side a bývalý reprezentant Pavel Kuka. Slavia jakýkoliv dluh odmítá. "Společnosti E Side nic nedlužíme," řekla tisková mluvčí Soňa Nouzáková.

K celé kauze se nechtěla vyjadřovat ani investiční skupina Natland Group, která od podzimu z 80 procent vlastní E Side Property. "K obchodním vztahům se Slavií se v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat," uvedl mluvčí Natlandu Rostislav Starý. 

Vršovický klub je na stadionu v nájmu, za zápas platí okolo 350 tisíc korun. E Side byl v době stavby nového Edenu dceřinou společností klubu, která kopírovala akciové rozložení Slavie. Postupem času a prostřednictvím nepřehledných a tajemných transakcí přešla společnost do rukou neznámých osob, jejichž akcie spravovala společnost Key Investment.

Na podzim roku 2011 získala balík 80 procent akcií firmy E Side společnost Natland, která několik měsíců předtím vlastnila i Slavii. Tu očistila od dluhů a následně prodala Aleši Řebíčkovi. Bývalý politik ji koupil přibližně za 250 milionů korun.


Zdroj
Týden, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články