Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kandidátů na Euro přibývá, Bílek počítá se čtyřmi útočníky

Praha - Do startu fotbalového mistrovství Evropy zbývá 99 dní a trenér českého týmu Michal Bílek už teď ví, že v květnu budu řešit velké dilema, kterých 23 hráčů na šampionát vzít. Kandidátů je prý mnohem více, což potvrdil i středeční zápas v Irsku, ve kterém Češi remizovali 1:1. Kouč bude spolu s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem nyní objíždět všechny hráče a sledovat jejich formu. Počítá se čtyřmi útočníky.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Na šampionát můžeme vzít 23 hráčů, ale kandidátů je mnohem více. Jsou tu další hráči jako Matějovský, Holek, Pospěch a vždycky může někomu vyjít jaro a bude se ucházet o nominaci," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci po příletu do Prahy. "Třeba by se nám hodil ještě jeden kvalitní krajní záložník," dodal.

Hlavu mu zamotalo to, jak si v duelu s Irskem vedli hráči, kteří nemají nominaci jistou. "Zápas ukázal, že bude z čeho vybírat. Velmi dobrý zápas sehrál Limberský. Nepanikaří, má dobrou rozehrávku a je platný do kombinace," pochválil plzeňského levého obránce. "Také Štajner si odvedl své a ukázal, že s ním můžeme počítat. A Rajtoral hrál také dobře, měl tam dva dobré průniky a ukázal, že pro ofenzivu je hodně silný," zhodnotil Bílek.

František Rajtoral: "Euro teď neřeším. Za sebe můžu jen říct, že se na jaře budu dál snažit."

David Limberský: "Udělám všechno, aby si mě trenér na konci sezony zase všiml. Pro každého, kdo má nějakou šanci bojovat o mistrovství, je snem tam jet. A já nejsem žádnou výjimkou."

Nyní ho čeká dva a půl měsíce těžkého rozhodování, koho povolá na soustředění před šampionátem. "Uvidíme, zda pozveme už těch 23 hráčů, nebo jich vezmeme více a o nominaci se rozhodneme až na soustředění," uvedl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Po utkání s Irskem

Ideální rozestavení: 4-2-3-1

Především útočné složení nominace se však Bílkovi už rýsuje. Počítá s tím, že vezme čtyři útočníky. V Irsku byli Milan Baroš, David Lafata a Tomáš Pekhart, k nim by se měl připojit ještě Tomáš Necid, který se vrací do hry po dlouhodobém zranění. "Bude záležet na tom, jak bude Tomáš připravený. Zatím ale počítáme se čtyřmi útočníky," přiznal Bílek.

Utkání v Dublinu potvrdilo, že aktuální rozestavení 4-2-3-1 je pro současný národní tým ideální. "Sedí nám nejvíc. Říkáme, že hrajeme na jednoho útočníka, ale pro mě jsou to tři útočníci plus Rosický, Jiráček a jeden krajní obránce. Do útoku se zapojuje hodně hráčů a i pro defenzivu je to dobré," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články