Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Brněnskou Zbrojovku ovládl Přeček

Brno - Novým většinovým majitelem druholigové fotbalové Zbrojovky se stal právník Jaroslav Přeček. Po téměř dvouměsíčním jednání se dohodl na koupi sedmdesáti procent akcií s jejich dosavadními vlastníky, bratry Romanem a Stanislavem Prosovými. Zbývajících třicet procent zůstává v držení minoritního akcionáře Petra Hoskovce.

Fanoušci fotbalové Zbrojovky
zdroj: ČT24

S menšinovým vlastníkem klubu Hoskovcem nový majoritní majitel klubu nejednal. "Pouze mě už dříve oslovil Roman Pros s tím, že by chtěl případně prodat všechny akcie jako celý blok," uvedl Hoskovec, který na návrh nepřistoupil. 

"Jsem akcionář v očekávání. Doufám, že se nyní vyčistí i situace se závazky klubu. Moje jediné přání je, aby se v Brně hrála první liga. Když ne letos, tak příští rok. Věřím panu Přečkovi," dodal Hoskovec.

V zákulisí se hovoří o mnohamilionových dluzích klubu, proto si Přeček nechal udělat audit. "Jeho výsledky nesdělím, jde o interní záležitost. Dával jsem si některé věci dohromady, ale na mém zájmu o koupi Zbrojovky to nic nezměnilo," uvedl nový majitel.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka mění majitele


Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Zbrojovce nepovedla ani podzimní část druhé ligy a před startem jara je až na 14. místě šestnáctičlenné tabulky. Od předposledního Mostu dělí Brňany jen šest bodů, za postupovými pozicemi zaostávají o dvanáct. "Z našeho pohledu nebude jarní část druhé ligy jednoduchá. Mužstvo jsme slušně doplnili, jsme připraveni postupně vrátit Zbrojovku tam, kam patří," řekl sportovní ředitel brněnského klubu Zdeněk Kudela, podle něhož má Zbrojovka i přes nedávné mrazivé období za sebou bezproblémovou přípravu. "Teď děláme všechno pro to, abychom zvládli první utkání se Sokolovem," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články