Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ústí chce přes problémy zpět do první ligy

Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem vstoupí do jarní části druhé ligy s šestibodovým náskokem na nejbližší pronásledovatele a touhou dokonat návrat do nejvyšší soutěže. Hned v prvním kole po zimní přestávce mohou setřást jednoho z přímých konkurentů, protože budou hostit Jihlavu, jež je po podzimu třetí jen vinou horšího skóre oproti Bohemians Praha. Severočeši ale mají za sebou nepříliš vydařenou přípravu. Porazili jen Most a třetiligovou Roudnici, výkony hráčů trenéra Svatopluka Habance neuspokojily. "Ale doufám, že v mistrovských zápasech zopakují bojovné výkony z podzimu," řekl ústecký trenér.

Stadion v Ústí nad Labem
zdroj: ČT4

Před důležitým zápasem s Jihlavou poukázal na skutečnost, že zatímco jeho tým absolvoval závěr výsledkově málo zdařilé přípravy na podmočené trávě v Soběchlebech, soupeř ladil formu v teple v Itálii. "Jihlava porážela na rozdíl od nás v zimním Tipsport Cupu prvoligové týmy, získala do branky zkušeného Blažka a netají své ambice. Ale rozhodne se v sobotu na našem hřišti. My si v pátek poprvé zatrénujeme na trávníku ústeckého stadionu, v sobotu dopoledne chceme bodovat. Po zápase s Jihlavou budeme moudřejší. Přes všechny problémy chceme do první ligy znovu postoupit," uvedl Habanec.

Kádr lídra druhé ligy po podzimu opustily dvě opory. Střelec Zdeněk Volek zamířil do sousedních Teplic, David Brunclík se vrátil do Mladé Boleslavi. Hostování skončilo i Davidu Vaněčkovi z Plzně. "V zimě jsme testovali dvanáct hráčů, v kádru pro jaro zůstali tři," poznamenal sportovní manažer Stanislav Pelc. Z pražské Slavie přišel útočník Radek Gulajev, z Teplic na hostování dvacetiletý ofenzivní záložník Patrik Lácha, člen úspěšné reprezentační devatenáctky, a obranu posílil Radomír Vlk z třetiligové Orlové.

Mimo hru je stále obránce Alois Hyčka, který po rehabilitaci naskočí do zápasů nejdříve v dubnu. Severočeši hrají na svém stadionu druhou ligu stále jen díky svazové výjimce, v případě postupu Pelc nevyloučil další pronájem stadionu v Teplicích, který Ústečtí využívali už při svém předchozím působení mezi elitou. Nezbytná rekonstrukce stadionu v Ústí nad Labem, kterou tamní radní slibují klubu a Fotbalové asociaci ČR už sedm let, dosud nezačala.

"Od primátora Ústí Víta Mandíka mám informaci, že o vypsání výběrového řízení na dodavatele přestavby stadionu mají ústečtí radní a zastupitelé rozhodnout do konce března. Po letech slibů by to byl konkrétní posun. Jedná se o investici za 150 milionů korun. Do zahájení nového prvoligového ročníku se přestavba nestihne, první ligu bychom museli zřejmě hrát opět v Teplicích," uvedl šéf FK Ústí Jiří Dušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články