Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští fotbalisté nastoupí v Irsku i s Limberským a Štajnerem

Dublin - Čeští fotbalisté nastoupí ve středečním přípravném utkání v Irsku, které je posledním testem před květnovým zveřejněním nominace na ME, v sestavě s oběma dodatečně povolanými hráči Jiřím Štajnerem a Davidem Limberským. Štajner nahradí zraněného Tomáše Rosického, Limberský na levé straně obrany Michala Kadlece, který se zařadil do stoperské dvojice. Na kraji zálohy dostal přednost před Václavem Pilařem jeho plzeňský spoluhráč Milan Petržela, který nastoupí poprvé po čtyřech zápasech. Ostatní posty v sestavě jsou obsazené podle očekávání. Včetně útoku, kde se objeví Milan Baroš.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Limberský i Štajner mají velkou formu, zaslouží si hrát," řekl trenér Michal Bílek na dnešní tiskové konferenci v Dublinu. "Štajnerovi dám příležitost, protože ho chci vidět v opravdu těžkém testu před mistrovstvím Evropy. Limberský s námi byl několikrát, ale velkou šanci zatím ještě nedostal, tak se dočká ve středu," dodal Bílek. Limberský se Štajnerem se v reprezentaci objevili naposledy loni v únoru v přípravném utkání v Chorvatsku. Limberský nastoupí místo stabilního levého beka Kadlece, který bude hrát stopera místo zraněného Romana Hubníka. Štajner nahradí kapitána Rosického, jenž je také na marodce.

Štajnera už v pátek čeká ligový zápas za Liberec v Teplicích, stejně jako týmového kolegu a obránce Thea Gebre Selassieho. Bílek ale prý s Libercem nemá žádnou dohodu, na kolik minut opory Slovanu ve středu může využít. "S žádným klubem jsem o ničem nemluvil, ale nepočítám s tím, že třeba Štajner odehraje celý zápas," uvedl Bílek předtím, než čeští fotbalisté vyběhli na zrekonstruovaný stadion Lansdowne Road k předzápasovému tréninku.

Bílek tradičně sestavu oznamuje až hodinu a půl před zápasem, ale dnes udělal výjimku, podobně jako loni na přípravném turnaji Kirin Cup v Japonsku, když na tiskové konferenci v Dublinu zjistil, že zahajovací jedenáctku v předstihu novinářům nadiktoval také jeho irský protějšek Giovanni Trapattoni. "Když to udělal on, tak sestavu vysypu také," řekl Bílek s úsměvem.

Zápas v Irsku je pro reprezentanty poslední akcí před květnovou nominací na Euro. Bílek chce využít možnosti všech šesti povolených střídaní. Znovu vsadí na dvojici středových záložníků Petra Jiráčka s Jaroslavem Plašilem, s nimiž Češi odehráli také listopadovou baráž s Černou Horou. Poprvé od říjnového kvalifikačního utkání v Litvě se v základní sestavě objeví také útočník Milan Baroš. Ten dostane přednost před Tomášem Pekhartem. Utkání začne ve středu ve 20:45, přímý přenos sledujte na ČT4 a webu sportživě.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté před odletem


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články