Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plašil si zopakuje reprezentační debut. Tentokrát věří ve výhru

Praha - Čeští fotbalisté odletěli k přípravnému utkání do Irska, což bude speciální zápas především pro Jaroslava Plašila. Právě v Dublinu totiž v roce 2004 debutoval v národnímu týmu. Tehdy však Češi prohráli 1:2, proto by byl rád, aby tentokrát byl výsledek lepší a dodal reprezentantům sebevědomí před blížícím se mistrovstvím Evropy.

Plašil proti Černé Hoře
zdroj: ISIFA/LN

"Bude to pro mě takové déja vu. V Dublinu jsme debutoval. Tehdy to bylo na 20 minut, ale prohráli jsme 1:2. Pak jsem proti nim hrál ještě jednou v roce 2007," vzpomínal Plašil před odletem do Dublinu.

"Teď by to tam chtělo uhrát lepší výsledek. Jde jen o přípravu a především se musíme po třech měsících zase sehrát, ale výsledek je důležitý, protože potřebujeme vítězství, aby nám to dodalo sebevědomí," dodal záložník Bordeaux.

Je si ale vědom toho, že Irsko není snadný soupeř. "Je to účastník mistrovství Evropy, takže svou kvalitu určitě má. Herním stylem bude podobné asi jako Skotsko. Z těch dvou zápasů, co jsem proti nim hrál, vím, že je to výborný mančaft, který má silné ofenzivní individuality s mnoha zkušenostmi z Premier League. Především Damien Duff a Robbie Keane jsou velké osobnosti. Hodně dobrý je ale i Aiden McGeady," vyjmenoval opory soupeře.

Z Plašila se stane dirigent ofenzivy

Při absenci kapitána Tomáše Rosického bude na Plašilovi, aby více dirigoval ofenzivu českého týmu. "To záleží na trenérovi, kam mě postaví. V poslední době jsem hrál spíše defenzivněji zaměřeného záložníka. Mně je to ale jedno, já už v reprezentaci vystřídal všechny posty v záloze. Kde mě trenéři potřebují, tam hraju a snažím se odvést to nejlepší," uvedl Plašil.

Také v Bordeaux se v poslední době musí ve středu zálohy hodně věnovat defenzivě. "Hrajeme na jednoho silně defenzivního záložníka a vedle něj jsme dva další. Bráníme hodně nízko, takže pak je 60 metrů na ohrožení soupeřovy brány. Hodně se naběháme," uvedl Plašil.

Na titul může Bordeaux zapomenout

Jeho tým se v této sezoně francouzské ligy trápí a s devíti výhrami z 25 zápasů je až na deváté příčce. "V klubu to jde. Vedení se nám snaží dodat sebevědomí. Ale fanoušci jsou netrpěliví. Občas až moc. Hlavně z přístupu některých hráčů," dodal.

Na titul tak může tradičně silný tým zapomenout, podle Plašila však totéž platí pro většinu ligy. "O titulu se rozhodne jen mezi Montpellier a PSG. Lille teď ztratilo, takže je to jen mezi těmi dvěma. Podle mě by to mohl uhrát Montpellier, protože na jeho straně je štěstí. Paříž se sice posílila o silné individuality, ale až moc na ně spoléhá," dodal Plašil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články