Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Vrba již jedná se Slovenskem, odchodu z Plzně se prý nebrání

Praha - Trenér plzeňské Viktorky Pavel Vrba si včera odnesl trofej pro nejlepšího trenéra roku. Nutno říct, že oprávněně. Viktoriány dotáhl k životní sezoně s ligovým titulem i účastí v Lize mistrů a v Evropské lize. Během slavnostního udávání ocenění pro fotbalisty roku ale kouč naznačil, že by z Plzně mohl odejít. Zájem o trenérovy služby projevila slovenská fotbalová reprezentace, s kterou už je Vrba v kontaktu.

O námluvách trenéra Plzně se slovenskou reprezentací se mluví už déle. Vrba již během zimní pauzy připustil, že by ho angažmá u národního celku lákalo. "Jednání s panem Kováčikem (předseda Slovenského fotbalového svazu) se nebráním, teď mě však momentálně zajímá utkání se Schalke v Evropské lize," tvrdil před startem jara.

Duely s německým velkoklubem už jsou minulostí a zítra tomu bude měsíc, co u slovenské reprezentace skončil legendární trenér Vladimír Weiss. Slovenský fotbalový svaz by chtěl Vrbu co nejdřív, mluvilo se dokonce o květnovém termínu, tedy ještě před skončením jarní části ligové sezony. O tom v Plzni nechtěli ani slyšet.

Pokud k jednání s panem Kováčikem dojde, chci, aby to byla schůzka ve složení pan Kováčik, já a vedení Viktorie Plzeň," zdůraznil Vrba. Plzeňský kouč během galavečeru potvrdil, že kontakt mezi ním a Jánem Kováčikem už skutečně proběhl. "Podmínky jsem panu Kováčikovi sdělil, pokud nebudou splněny, tak se nedohodneme," dodal Vrba.

Trenér Vrba byl od podzimu minulého roku spojován s několika velkými kluby. Svůj zájem projevila pražská Slavia, plzeňský klub kontaktovala i polská Wisla Krakow. Ta údajně nabídla Vrbovi ztrojnásobení jeho platu v západočeském týmu. Na razantní zvýšení mzdy by si Vrba přišel i u slovenské reprezentace. Plat bývalého trenéra Weisse se údajně pohyboval okolo 34 tisíc eur měsíčně (zhruba 850 tisíc korun). 

K tomu, aby Pavel Vrba zůstal nadále v Plzni, ho během vyhlašování českého Fotbalisty roku přemlouval i moderátor Libor Bouček. "Pavle, plzeňské pivo je lepší než slovenské. Do Schalke je blíž z Plzně než z Bratislavy, rozmyslete si to!" vtipkoval. "Promyslím to," opáčil mu Vrba. O budoucnosti plzeňského kouče se tedy bude rozhodovat pravděpodobně v příštích týdnech.


Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články