Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slavia pět zápasů nevyhrála, s Teplicemi remizovala 0:0

Praha - Fotbalisté Slavie stejně jako na podzim remizovali v ligové dohrávce s Teplicemi bez branek a už pět zápasů čekají na tři body. Zápas 18. kola příliš šancí nenabídl, v největší příležitosti selhala v závěru zimní posila Pražanů Škoda. Severočeši udrželi před vršovickým celkem tříbodový náskok v tabulce.

Utkání Slavia - Teplice
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Do slávistické branky se vrátil uzdravený Čontofalský, více práce měl ale od začátku jeho protějšek Grigar. Pražané toužili zlomit své střelecké prokletí a do zápasu vlétli s elánem. Hned v úvodní minutě centroval z levé strany Hurka, Škoda ani Blažek ale míč do sítě umístit nedokázali.

Hosté hrozili spíš ojediněle, v osmnácté minutě ale mohli otevřít skóre. Mahmutovič pálil po zemi a od osmé trefy v sezoně ho dělily pouze centimetry. Po svižném úvodu se hra přesunula do středu pole a více vzruchu nabídl až start druhé půle.

Kouč Slavie František Straka: Všechny nás to mrzí. Měli jsme šance na to, abychom rozhodli. Pozitivní je, že jsme si ty šance vypracovali. První poločas byl hodně nervózní, bylo vidět, že hrajeme první zápas doma. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Přicházely šance, Trubila, po něm Škoda. Bylo to to samé jako v Příbrami, z šesti bodů máme jen dva.

Červenobílí si po příchodu z kabin vytvořili znatelný tlak, v zakončení se jim ale stejně jako v předešlých čtyřech kolech, ve kterých skórovali jen dvakrát, nevedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání

Hned ve 46. minutě pálil v dobré pozici nepřesně navrátilec Trubila, a když už Škoda o chvíli později dostal míč do Grigarovy branky, odpískal mu sudí Bílek útočný faul a branku neuznal.

Teplice poté domácí nápor otupily a několikrát se dostaly na dostřel Čontofalskému. Zřejmě nejnebezpečnější byl v polovině druhého dějství pokus zimní posily Dolejše, s nímž si ale slávistický gólman poradil.

Kouč Teplic Petr Rada: V prvním poločase jsme až na prvních pět minut, kdy jsme se rozkoukávali, hráli aktivně. Napadali jsme soupeře, snažili jsme se být aktivní směrem dopředu. Slavia zvýšila důraz, aktivně napadala a my jsme se 25 minut nemohli dostat do hry. Po tom domácím zápase s Plzní, kdy jsme dostali čtyři góly, nás v dnešním zápase podržel brankář Grigar, který v závěru chytil stoprocentní gól. Celkově je to asi zasloužená dělba bodů.

Domácí kouč František Straka poslal na hřiště Vlčka, který v neděli oslavil 36. narozeniny, ani on ale bezbrankové skóre zlomit nedokázal. Jedinečnou šanci rozhodnout měl šest minut před koncem Škoda, ve vyložené pozici však pouze napálil Grigara. Slavia tak stejně jako před týdnem v Příbrami remizovala 0:0 a Edenem se opět rozléhalo "Straka ven".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články