Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měli jsme dát minimálně čtyři branky, říká Štajner

Liberec - Libereckého fotbalistu Jiřího Štajnera ani na startu jara neopustila skvělá forma z podzimu. Pětatřicetiletý záložník dnes v 18. ligovém kole dvěma góly zařídil výhru 2:0 nad Příbramí a Slovan se díky tomu přiblížil k vedoucí Spartě na rozdíl tří bodů. Štajnera vítězství potěšilo, zároveň ale litoval neproměněných šancí.

Jiří Štajner
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"S výsledkem jsme spokojeni, ale každý zápas řešíme to, že neproměňujeme další šance. Je v tom trošku lajdáckost, měli jsme dneska dát minimálně čtyři branky," řekl Štajner po zápase novinářům. Liberec se podle něj musí zahozených šancí vyvarovat, pokud chce v dalším průběhu sezony dál stíhat vedoucí Spartu. "Přijdou těžší zápasy než dnes, kdy jsme dali dva rychlé góly do dvaceti minut. V jiných zápasech nebudeme mít čtyři, pět šancí, ale třeba jednu nebo dvě, a když je nedáme, tak je nebudeme vyhrávat," upozornil Štajner.

Liberecký lídr dnes rozhodl utkání už v samém úvodu. V první šanci ještě nezpracoval těžkou kolmici, ale ve čtrnácté minutě už mohl slavit. Po přihrávce od Josefa Šurala si v běhu elegantně obhodil bránícího Josefa Divíška a s přehledem prostřelil brankáře Aleše Hrušku. "Ten bránící hráč šel na mě jakoby zprostředka. Řekl jsem si, že to píchnu okolo něj. Byl v tom instinkt a naštěstí to vyšlo," pochvaloval si Štajner, který hned za další čtyři minuty uzavřel skóre z penalty.

V probíhající ligové sezoně skóroval už jedenáctkrát a posunul se na druhé místo tabulky kanonýrů za jabloneckého Davida Lafatu, který vstřelil devatenáct gólů. Přesto se Štajner nedočkal pozvánky na středeční přípravný duel české reprezentace v Irsku. Trenér národního týmu Michal Bílek to vysvětlil tím, že Štajnera nepotřebuje zkoušet. Liberecký lídr je podle něj jedním z adeptů na nominaci na červnové Euro. "Uvidíme. Trenér říká, že mě nemusí zkoušet. Tak aby pak hlavně neřekl, že mě nevyzkoušel," uvedl Štajner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články