Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Chcete lístek na Euro? Šance je vyšší, než se zdá

Praha – Pokud jste se domnívali, že šance získat lístky na letošní fotbalové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině je nulová, zřejmě změníte názor. Objednávkový systém UEFA totiž zatím z ČR přijal daleko méně žádostí, než se původně očekávalo. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Varšavský stadion pro Euro 2012
zdroj: isifa/EPA autor: Leszek Szymanski

Na každé ze tří vratislavských utkání základní skupiny je pro české fanoušky k dispozici 3 700 lístků (FAČR jich sice má jednou tolik, ale ty skončí u hráčů a jejich rodin, sponzorů apod.). Reprezentace sehraje duely s Ruskem, Řeckem a Polskem. Podle mluvčího Fotbalové asociace Jaroslava Koláře se dosud sešlo zhruba 8 000 objednávek. Los tedy určí, kdo se pojede na Euro podívat, nicméně šance, že byste to mohli být právě vy, je poměrně vysoká (přibližně 50 procent).

"Na čtvrtfinále, semifinále či finále pak Češi svoji národní kvótu objednávkami dosud vůbec nenaplnili," dodává Kolář, který upozorňuje, že během turnaje už lístky doobjednat nelze. "Ta šance je pouze teď, do konce února," tvrdí. Ceny lístků jsou odstupňované ve třech kategoriích. První, nejdražší, je za tři tisícovky. Druhá kategorie stojí 1 750 korun a třetí o tisícovku méně.

Patnáctého března se pak žadatelé od UEFA dozvědí, zda byla jejich objednávka úspěšná, či nikoliv. O pět dní později pak dle Koláře bude těm úspěšným z účtu strhnuta částka odpovídající ceně vstupenek. "Je proto zapotřebí mít v daném momentu na příslušném účtu potřebnou částku," upozorňuje. To se týká majitelů kreditních karet. Fanoušci, kteří budou peníze převádět z účtu na účet, musí lístky zaplatit do 30. března.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články