Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Schalke deklasovalo Wolfsburg 4:0, přišlo ale o brankáře

Gelsenkirchen (Německo) - Fotbalisté Schalke 04 si zvýšili sebevědomí před čtvrteční odvetou Evropské ligy s Plzní a v 22. kole německé ligy doma s přehledem porazili Wolfsburg 4:0. "Vlci" s reprezentantem Petrem Jiráčkem v záloze znovu potvrdili pozici nejhoršího venkovního celku, mimo svůj stadion prohráli podeváté z jedenácti utkání v sezoně. Jejich trenér Felix Magath zažil nepovedený návrat na hřišti týmu, v němž působil v letech 2009-2011.

Raúl Gonzáles
zdroj: AP

Schalke za hladkou výhru zaplatilo ztrátou brankáře Unnerstalla, kterého kvůli zranění ramena o poločase vystřídal bývalý reprezentant Hildebrand a připsal si premiérový bundesligový start za tým z Gelsenkirchenu. Unnerstall nemusí na operaci, ale bude mimo hru čtyři až šest týdnů.

Domácí kouč Huub Stevens udělal od čtvrtečního zápasu s českým mistrem v základní sestavě několik změn. Obránce Höwedese a záložníka Obasiho, kteří nemohli hrát kvůli kartám, nahradili Učida a Farfán. Pozici stopera zaujal Metzelder místo Matipa a ten v záloze nastoupil místo Jonese.

Jednašedesát tisíc fanoušků ve Veltins Aréně vidělo první branku už v desáté minutě. Farfánův rohový kop prodloužil hlavou Matip a neobsazený Raúl neměl problém zakončit do prázdné branky. Čtyřiatřicetiletý španělský útočník, plným jménem Raúl González Blanco, zaznamenal jubilejní 400. profesionální gól.

Z toho 323 branek vstřelil za Real Madrid, v dresu Schalke se trefil třiatřicetkrát a 44 zásahů si připsal ve španělské reprezentaci. "Vůbec nevím, že to byl můj čtyřstý gól, ale jsem šťastný, že jsem takového pěkného milníku dosáhl. Nejlepší je to, že jsme dnes zvítězili," prohlásil Raúl.

Už za pět minut zvýšil po Fuchsově přihrávce kanonýr Huntelaar. Střelec vyrovnávacího gólu z Plzně mohl přidat v 36. minutě další zásah, ale z penalty gólmana Benaglia nepřekonal. "Horníci" dominovali i po změně stran a v 49. minutě zvýšil na rozdíl tří branek Matip. Kamerunský obránce se po závaru prosadil pohotovou patičkou.

V 72. minutě uzavřel skóre přesnou hlavičkou znovu Huntelaar a osmnáctou brankou se dotáhl na nejlepšího bundesligového střelce Gómeze z Bayernu Mnichov. Vítězný tým zůstává v neúplné tabulce čtvrtý, Wolfsburg se udržel na osmé příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články