Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Do akce jdou i fotbalisté Sparty a Liberce, hlavní adepti na titul

Praha - Fotbalová liga zahájí svou jarní část už včerejším malým pražským derby mezi Duklou a posledním Žižkovem, dnes se ale v akci představí už i největší adepti na titul v čele s pražskou Spartou. Letenští vstoupí do jarní části domácím duelem se Slováckem. Liberec, který na Pražany ztrácí šest bodů, hostí Hradec Králové. Na druhém pólu tabulky se začne bojovat o záchranu, hodně naznačit může pondělní dohrávka mezi předposlední Olomoucí a třináctými Budějovicemi.

Spartu čeká proti Slovácku soutěžní premiéra pod vedením nového realizačního týmu v čele s generálním sportovním manažerem Jaroslavem Hřebíkem. "Proti podzimu nechceme dělat v týmu nějakou revoluci, mělo by jít spíš o evoluci. Chceme ještě vylepšit nějaké detaily. V přípravě jsme měli problém s koncovkou, ale věříme, že góly začnou padat, až to bude důležité," řekl trenér Martin Hašek.

Závěr podzimu se Spartě v domácím prostředí nevydařil, když v posledních třech zápasech v Generali Areně uhrála jediný bod. Naposledy doma vyhrála na konci září proti Slavii. I proto Slovácko doufá, že by po osmi zápasech proti Spartě bez bodového zisku konečně mohlo bodovat.

"Začít jarní část ligy proti favorizované Spartě na její půdě vítám. Měření s kvalitním protivníkem hned v úvodu soutěže se nebojíme a budeme se snažit ukázat, že jsme se na jarní část sezony kvalitně připravili," uvedl trenér Miroslav Soukup.

Doma začíná také druhý tým tabulky Liberec, který přivítá Hradec Králové. Tedy tým, se kterým doma neprohrál od roku 1994. Také tentokrát jsou Severočeši favoritem. "Na podzim pro nás v některých zápasech domácí prostředí až takovou výhodou nebylo. Věřím ale, že teď to změníme a domácí zápasy budeme zvládat. Papírově jsme zdánlivě favoritem, tak to musíme potvrdit. Bude to ale těžké, Hradec rozhodně nepodceňujeme," řekl k utkání trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Navázat na povedený výkon z utkání Evropské ligy se Schalke se bude snažit Plzeň, která na úvod jara zavítá do Teplic. "Plzeň bude mít menší výhodu, že hrála se Schalke, ale zase bude mít větší zatížení. My se ale soustředíme jen na sebe, chceme doma vyhrát, porazit se dá každý. Porazili jsme Slask Wroclaw, který vede polskou ligu, tak proč bychom nemohli porazit Plzeň?" uvedl kouč Teplic Petr Rada.

Plzeň by však ráda navázala na podzimní výhru na Teplicemi 2:0. "Na podzim jsme zápas s Teplicemi zvládli velmi dobře a já bych byl rád, aby se to opakovalo i v neděli. Soupeř je ale hlavně v domácích zápasech velmi nepříjemný. Určitě budeme chtít hrát fotbal, který je nám delší dobu vlastní, a budeme chtít bodovat," prohlásil plzeňský lodivod Pavel Vrba.

Souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky bude k vidění v Mladé Boleslavi, kde o poháry bojující domácí přivítají Ostravu, která svádí bitvu o záchranu. Také proto nebere trenér Boleslavi Miroslav Koubek nic jiného než tři body. "Věřím, že máme sílu utkání zvládnout a vyhrát. Z čehokoli jiného než z tříbodového zisku bych byl zklamaný a rozčarovaný," přiznal Koubek, který dříve vedl právě Ostravu.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Sparta - Slovácko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články