Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Plzeň by v případě postupu v EL musela postavit dva týmy

Praha - Fotbalisté Plzně by v případě postupu v Evropské lize přes Schalke museli odehrát dva soutěžní zápasy ve dvou dnech po sobě. Ve středu 14. března by je čekala odveta osmifinále Ondrášovka Cupu s Mladou Boleslaví a hned o den později je na programu případná odveta osmifinále Evropské ligy. Viktorie by patrně postavila pro každý z duelů odlišnou jedenáctku. 

zdroj: ČT sport

Západočeši kvůli podzimní účasti v Lize mistrů ještě neodehráli osmifinálový dvojzápas Ondrášovka Cupu proti Mladé Boleslavi, 21. března už jsou přitom v domácím poháru na programu úvodní čtvrtfinálové duely. Pokud by Viktoria Schalke vyřadila, k dalšímu odložení "plzeňských" zápasů domácího poháru by už nemohlo dojít.

"Plzeň vzala na vědomí a zavázala se k tomu, že v případě, když přes Schalke postoupí, tak by v těch termínech musela postavit dva mančafty," řekl po dnešním jednání ligového shromáždění Fotbalové asociace ČR ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas. "Rozumím, že někdo si to může vykládat různě, my jsme ale chtěli udělat na podzim pro Plzeň maximum, aby mohla co nejlépe reprezentovat český fotbal," dodal Lubas. Když Plzeň přes německého soupeře nepostoupí, odehraje dvojutkání s Mladou Boleslaví 7. a 14. března.

Jinak kluby na ligovém shromáždění probíraly především nadcházející start prvoligového jara, který by mohlo narušit už jen krajně nepříznivé počasí. "Kluby obdržely materiál od komise pro stadiony a hrací plochy, kde se konstatuje, že se na všech stadionech topí. Pokud tedy nenastane žádná závažná situace ohledně počasí, měli bychom všechny zápasy odehrát," uvedl Lubas.

Z každého ligového kola budou stejně jako na podzim odvysílány čtyři přímé přenosy, kluby ovšem diskutovaly o možnosti v příštích sezonách přesunout páteční výkop z večerního času 20:15. "V určitém ročním období, kdy ještě není to počasí pro fotbal tak akorát, by bylo vhodné hrát dřív a pro lidi by to bylo přijatelnější. Samozřejmě teď v jarní sezoně s tím nic neuděláme, smlouvy s televizemi jsou postavené, ale je to téma pro další soutěžní ročník," uvedl Lubas.

Kluby diskutovaly také o návrhu termínové listiny na ročník 2012/2013. Liberec navrhl, aby týmy, které hrají evropské poháry, byly rovnou nasazeny až do třetího kola domácího poháru. "Ta myšlenka se mi velice zamlouvá, tím by se nám uvolnila okénka pro domácí pohár a na jaře bychom měli volnější ruce," podotkl Lubas.

Kluby řešily také chystaný projekt větší samostatnosti ligy. V horizontu dvou až tří týdnů se připravuje návrh smlouvy, který by pak měli zástupci ligových celků projednávat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články