Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň rozhodně nepodceníme, ujišťuje Lovec Huntelaar

Plzeň – Největší hvězdou fotbalistů Schalke je bezesporu španělský veterán Raúl, ovšem největší nebezpečí plzeňské obraně v zítřejším utkání Evropské ligy bude hrozit od nizozemského útočníka Klaase Jana Huntelaara. O jeho kanonýrských schopnostech vypovídá také jeho přezdívka Hunter – Lovec. Plzeň považuje za silného soupeře, i proto ji prý Schalke nepodcení.

Radost hráčů Schalke
zdroj: AP autor: Petros Karadjias

Schalke postoupilo do vyřazovací fáze Evropské ligy jako vítěz skupiny J a velkou zásluhu na tom má právě Huntelaar, který během dosavadních osmi zápasů vstřelil šest branek a na další dvě přihrál. "V základní skupině jsme odvedli dobrou práci, ale teď to musíme potvrdit proti Plzni. Je to těžký soupeř," řekl Huntelaar.

Podle osmadvacetiletého kanonýra nehrozí, že by Schalke Plzeň podcenilo. "Českým mistrem není pro nic za nic," upozorňuje Huntelaar, který by si rád zopakoval podobnou cestu, na jakou Schalke nastoupilo v minulé sezoně v Lize mistrů, v níž došlo až do semifinále. "Opravdové boje začínají až teď. Každým zápasem ve vyřazovací části roste napětí a vítězství je o to krásnější. Loni nám nikdo nevěřil a my došli v Lize mistrů do semifinále. Snad se to povede zopakovat a dojdeme co nejdále," dodal.



Angažmá v Schalke Huntelaarovi vyhovuje proto, že Gelsenkirchen leží jen kousek od nizozemských hranic, a může tak denně dojíždět ze svého domova. Často s ním jezdí na tréninky také otec. "Táta se mnou jezdí na trénink i třikrát týdně. Je to, jako bych byl zase malý kluk. Bavíme se spolu o mé formě a fotbalu celkově," prozradil. 

V této sezoně dal už 27 branek v 29 zápasech. "Asi to bude v mé koncentraci. Neustále hledám příležitost, jak vyzrát na obránce. Z každé situace na hřišti se snažím vytěžit maximum. Jakmile objevím mezeru v obraně, hned jdu do zakončení," popsal Huntelaar tajemství své gólové potence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články