Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Schalke v generálce na Plzeň podlehlo Mönchengladbachu 0:3

Berlín - Fotbalisté Schalke v generálce na čtvrteční utkání Evropské ligy s Plzní podlehli v německé lize Mönchengladbachu na jeho hřišti 0:3 a po první jarní porážce museli přenechat třetí příčku svému soupeři. Reprezentant Roman Hubník musel v obraně Herthy Berlín strpět od Stuttgartu debakl 0:5, na kterém se hattrickem podílel rakouský internacionál Martin Harnik.

Marco Reus
zdroj: Getty Images autor: Alex Grimm

V této sezoně doma neporažená Borussia přehrávala tým z Gelsenkirchenu od úplného začátku. Již ve druhé minutě otevřel skóre třináctou ligovou trefou v ročníku nejlepší střelec týmu Marco Reus a v patnácté minutě zvýšil druhý útočník Mike Hanke. Povedenou půlhodinku uzavřel třetím zásahem venezuelský záložník Juan Arango. V dalších minutách se už skóre nezměnilo.

Berlínská Hertha prohrála v jarní části bundesligy i čtvrté utkání pod novým trenérem Michaelem Skibbem, s nímž ve středu také vypadla z Německého poháru. Herthu oslabil ve 30. minutě za stavu 0:2 vyloučený záložník Andreas Ottl. Do konce poločasu přidal Stuttgart další dva góly a rozhodl o osudu utkání. Po změně stran dokonal hattrick domácí hrdina Harnik.

Mistrovský Dortmund porazil před svým fanoušky Leverkusen 1:0 a udržel se na prvním místě tabulky. O nejtěsnější výhře Borussie rozhodl v poslední minutě prvního poločasu z povedeného sóla Japonec Šinži Kagawa. V obraně hostů chyběl krajní bek Michal Kadlec, který v minulém kole proti Stuttgartu dostal červenou kartu a odpykává si trest.

Druhý Bayern Mnichov zdolal Kaiserslautern na svém hřišti 2:0 a na Dortmund dál ztrácí dva body. Vítězství mnichovského mužstva zařádili už v první pětačtyřicetiminutovce osmnáctým zásahem v sezoně nejlepší střelec soutěže Mario Gomez a Thomas Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články