Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Přibyl nezemřel násilnou smrtí, potvrdila soudní pitva

Praha – Nařízená soudní pitva prokázala, že dlouholetý komentátor České televize a druhý nejmocnější muž pražské Sparty Lukáš Přibyl nezemřel násilnou smrtí. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že závěry dnešní pitvy nepotvrdily cizí zavinění. Šrámy na hlavě, které stály v pozadí spekulací o násilné smrti, jsou podle Hulana staršího data. Detailnější informace z pitvy zatím nejsou známy. Sparta mezitím oznámila, že svůj zápasový program nezmění.

Lukáš Přibyl
zdroj: ISIFA/LN

Momentálně existují už jen dvě možnosti Přibylovy smrti: kolaps způsobený zástavou srdce či mrtvicí, nebo smrt na následky zranění z víkendového lyžování, po němž si Přibyl údajně stěžoval na bolest hlavy. K lékaři ale nešel.

Bývalý ředitel fotbalových Bohemians 1905 a místopředseda představenstva Sparty zemřel včera okolo šestnácté hodiny odpolední v sídle letenského klubu. Bylo mu třiatřicet let. Své kondolence včera vyjádřila většina sportovní obce, příznivci vršovického klubu uspořádali pietní akci v Ďolíčku, před letenský klub chodí lidé zapalovat svíčky.

Fotbalovou Spartu úmrtí zarmoutilo. "Nálada je tu hrozná," popsal jeden ze zaměstnanců klubu. Pondělní generálku na ligu proti Bánské Bystrici i první jarní duel se Slováckem ovšem letenský tým i přes smutek odehraje. "Součástí utkání bude samozřejmě uctění Lukášovy památky, nyní uvnitř klubu řešíme, jakou formu zvolíme," uvedl tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík. Předpokládá se, že oběma zápasům bude předcházet minuta ticha, sparťané zřejmě nastoupí i s černými páskami na rukávech. Tým se dnes odpoledne vrací ze Španělska, kde byl na soustředění.

Lukáš Přibyl se narodil 19. ledna 1979. Několik let působil jako sportovní komentátor České televize, ze které odešel do pražské Sparty na pozici tiskového mluvčího. Ze Sparty přešel do vedení vršovických Bohemians 1905. Ještě loni působil jako manažer firmy Sport Invest, od prvního prosince minulého roku se vrátil do Sparty na pozici místopředsedy představenstva. Zemřel 9. února 2012.

Pro Přibyla pláčou všichni, kteří ho alespoň trochu znali. "Naposledy jsem s ním mluvil před pár týdny. Byl jako vždy. Veselý, optimista. A moje první reakce, když jsem se dozvěděl o jeho smrti? Pláč, pořád pláč," vzpomínal s lítostí v hlase šéf sportovní redakce České televize Ota Černý. Se zármutkem na někdejšího sportovního komentátora vzpomínal i zbytek redakce. "Všechny kolegy zpráva vysloveně zdrtila," uvedl Přibylův bývalý spolupracovník Miroslav Langer.

"Byl to vzorný klokan, bohemák tělem i duší a zároveň výborný, slušný člověk. Když jsem se o Lukášově smrti dozvěděl, nemohl jsem tomu věřit. Vlastně pořád tomu ještě nevěřím. Jsem z toho zdrcený," dodal smutný fotbalový internacionál Antonín Panenka.

Vzpomínce na Lukáše Přibyla věnovali dnešní přípravný zápas proti Nitře hráči Bohemians 1905. Fotbalisté k utkání nastoupili s černými páskami na rukou. V Břeclavi slovenský tým porazili 2:1. Svého bývalého předsedu a velkého fanouška uctí vršovický klub také v prvním ligovém kole doma proti Jablonci. "Zatím je brzy na to říci, jak to bude proti Jablonci probíhat, ale podle předběžných informací plánují fanoušci choreo a rozdávat by se měla srdíčka na památku Lukáše. Rovněž by měla být minuta ticha a hráči zřejmě znovu navléknou černé pásky," řekl tiskový mluvčí Bohemians Tomáš Mutinský.

Tento týden ve středu zrušil Obvodní soud pro Prahu 10 Přibylovi podmíněný trest kvůli sporům v Bohemians. Bývalý šéf Bohemky čelil obvinění z poškozování věřitele, což od začátku odmítal.

Podle obžaloby převedl Přibyl bez souhlasu správce konkurzní podstaty práva ke třem hráčům (Škoda, Morávek, Hovorka), která byla zapsána v konkurzní podstatě společnosti FC Bohemians Praha. Peníze z přestupů podle spisu nevložil do konkurzní podstaty, ale použil na chod klubu. Obvodní soud ve středu rozhodl, že se bude kauzou opět zabývat.

Přibyl byl ženatý, měl roční dceru.

Zdroj
ČT sport, Týden

Hlavní zprávy

Nejčtenější články