Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň získala záložníka Hanouska, jaro dokončí v Dukle

Plzeň - Fotbalovou Plzeň posílí záložník Marek Hanousek z Dukly Praha. Reprezentant do 21 let ve Viktorii podepsal smlouvu na 3,5 roku, ale na jaře bude ještě hostovat v Dukle. O dohodě obou klubů informoval tiskový mluvčí Západočechů Pavel Pillár.

Marek Hanousek
zdroj: Isifa/Sport Image autor: Jan Sušánka

Dvacetiletý Hanousek je druhým hráčem, který v zimním přestupním období zamířil z Dukly do Plzně. Už v lednu na stejné trase putoval další středopolař Tomáš Berger, teď si úřadující čeští mistři vyhlédli další oporu týmu z Julisky. "Je to pro mě velké vyznamenání, stejně tak jako pro celou Duklu. Ze zájmu Plzně jsem byl nadšený a dlouho jsem přemýšlet nemusel," řekl Hanousek, který v této sezoně v české lize debutoval a v šestnácti zápasech se blýskl i pěti vstřelenými brankami.

Pro Hanouska bude mít zvláštní příchuť duel 18. ligového kola, kdy se Dukla představí právě v Plzni. "Bude to trošku speciální zápas, ale na mém výkonu to snad nebude znát. Přeci jen přijedu pořád ještě v dresu Dukly, premiéra ve Štruncových sadech v plzeňském dresu mě čeká až v budoucnu," uvedl Hanousek.

Plzeň už v zimě vedle Bergra také získala útočníka Tomáše Wágnera z Příbrami a obránce Václava Procházku z Mladé Boleslavi. Odešel Petr Jiráček do Wolfsburgu, mimo hru je také obránce David Bystroň, který si bude odpykávat dvouletý trest za doping.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články