Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rooney zpochybnil penalty proti Chelsea. Ferguson chtěl čtyři

Praha – Vlnu emocí vyvolal nedělní zápas anglické Premier League mezi kandidáty na titul, Čechovou Chelsea a svěřenci Sira Alexe Fergusona z Manchesteru United. United zásluhou dvou penalt v druhé půli dotáhli třígólové vedení londýnského týmu. O jejich oprávněnosti ale panují pochybnosti. Reprezentační útočník Wayne Rooney v rozhovoru pro Skysports  zpochybnil výroky sudího Howarda Webba. "Nejsem si jistý správností posouzení, nebyly to jasné fauly. Můžeme být vděční rozhodčímu, že je v náš prospěch odpískal," řekl fotbalista. Rooneyho trenér Ferguson věc ovšem vidí jinak. "Obě penalty byly zasloužené, mohli jsme kopat hned čtyři," řekl po utkání novinářům. Kapitán Chelsea Petr Čech sporná rozhodnutí komentovat odmítl. 

Wayne Rooney se sudím Webbem
zdroj: ISIFA

Čechovi vadilo hlavně to, že Chelsea důležitý zápas nevyhrála a její šance zapojit se do boje na úplné špici soutěže se zase zmenšily. "Mrzelo mě, že jsme to nedotáhli. Když vedete 3:0, měli byste to dohrát. Ale ukázalo se, že ve fotbale není nikdy nic jisté, že se během chvíle může všechno změnit," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Je (remíza) to nejlepší výsledek pro všechny ostatní. Ani jednomu týmu moc nepomohla," poznamenal Čech.

Jeho tým v Premier League v neděli remizoval už ve třetím utkáním za sebou, na vedoucí Manchester City ztrácí už čtrnáct bodů. Hráči Chelsea po duelu s United cítili křivdu, zlobili se na sudího, který proti nim nařídil dvě penalty. Především ta druhá vzbudila v táboře "Blues" mnoho emocí, kouč André Villas-Boas prohlásil, že některé verdikty rozhodčích "byly těžko akceptovatelné."

Čech byl zdrženlivější. "Nebudu to komentovat. K rozhodčím se nemůžeme vyjadřovat, a jestli se penalta kopat měla, nebo ne, to by měli posoudit jiní. Svůj názor mám, ale sudího hodnotit nechci," uvedl Čech.

Chelsea inkasovala branky z penalty v 58. a 69. minutě, Čecha pokaždé překonal útočník Wayne Rooney. Podle českého brankáře to pro soupeře byla velká vzpruha. "Určitě je (penalty) vrátily do hry. Už ta první: dali gól na 3:1 a pro tým jako Manchester United, který skoro pravidelně střílí nejvíc gólů v lize ze všech, to je vzpruha. Druhá penalta je nakopla zpátky definitivně," řekl Čech, který byl šest minut před koncem krátký i na vyrovnávací hlavičku Hernándeze. "Zůstal (Hernández) tam volný a vyrovnal. Chytat se to nedalo, byl hrozně blízko," uvedl Čech.

Ten vedl Chelsea do utkání jako kapitán místo zraněného stopera Johna Terryho. Raději by prý ale pásku vyměnil za tříbodový zisk. "Vážím si toho, ale mrzí mě, že výsledek nebyl příznivější. Kdybychom urvali výhru, byl bych daleko šťastnější," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články