Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Odveta Eura 96 se možná sehraje v Edenu

Praha - Opakování finále fotbalového mistrovství Evropy 1996? V létě tohoto roku se možná takový zápas stane skutečností. A dojít by k tomu mělo v Praze. Usiluje o to Pavel Kuka, jeden z hráčů stříbrného českého výběru. Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Patrik Berger po proměněné penaltě
zdroj: YouTube

Kuka je v současnosti šéfem stadionu v Edenu a právě tam by se mohlo utkání proti Klinsmannovi, Babbelovi nebo Bierhoffovi konat. "Jednáme s německou stranou," prozradil Kuka s tím, že na celé věci je nejtěžší sehnat tolik lidí na jeden termín. "Kdyby se to povedlo dát dohromady, moc rádi bychom opakování finále uspořádali," dodal fotbalista, jenž na finále Eura v londýnském Wembley před šestnácti lety nechyběl.

Česká reprezentace tehdy překvapila, když se dostala až do závěrečného souboje s Německem. Ten dokonce vedla díky Bergerově proměněné penaltě, jenže Bierhoff pak českému výběru nasázel dva góly, z toho jeden v prodloužení.

Odveta z Wembley, kterou tehdy sledovalo více než sedmdesát tisíc diváků, se podle slov Dušana Uhrina staršího, jenž reprezentaci do finále coby trenér dovedl, měla hrát už loni v létě v Mnichově. "Ale nějak z toho sešlo. Tak jsem rád, že se Pavel Kuka toho nápadu drží a chce to udělat letos."

Zápas by organizátoři rádi uskutečnili před letošním mistrovstvím Evropy. "Opravdu ale v tuto chvíli nemůžu nic slibovat. Pojedu o tom jednat s Němci, řada z nich pracuje pro jejich svaz, někteří jsou u reprezentačního áčka, jiní u mládežnických reprezentací," vysvětlil Kuka, jenž by chtěl mít jasno do poloviny února. "Záleží na tom, jestli seženeme skutečně účastníky toho finále" uvedl.

Snad případný duel s vicemistry Evropy 1996 a německým výběrem internacionálů nedopadne jako utkání loni v létě. Fotbalová exhibice Legendy 2011 proti evropským hvězdám totiž skončila fiaskem. Avizovaní fotbalisté jako Hagi, Stoičkov nebo Nedvěd do Edenu nedorazili a na zápas přišlo ubohých pár stovek diváků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články