Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pudil má za sebou premiéru v Serii A

Cesena – Fotbalový reprezentant Daniel Pudil si pochvaluje premiéru v dresu italské Ceseny, kde hostuje do konce sezony. Šestadvacetiletý obránce ve středu večer při svém debutu v Serii A dosáhl s předposledním týmem tabulky na cennou bezbrankovou remízu na hřišti Neapole a věří, že jeho nový celek nečekaný bodový zisk nastartuje k posunu ze dna soutěže. 

Daniel Pudil
zdroj: Getty images

Pudil si premiéru v italské lize užíval. "Jsem nadšený, že jsem si zahrál Serii A. Byl to fakt zážitek, úplně jiný fotbal než v Belgii," uvedl na webu svého agenta Ondreje Chovance Pudil, který v zimě přestoupil z Genku do španělské Granady a odtud zamířil na půlroční hostování do Ceseny.

První zápas po příchodu do Itálie kvůli zdržení transferkarty ještě nestihl, o víkendu zůstal jen na lavičce. Debutoval tak až na horké půdě Neapole. "Jsem strašně rád, že nám zápas vyšel. Je to super výsledek," pochvaloval si Pudil.

"Co se týče hry dozadu, zvládli jsme to fantasticky. Trenér vymyslel skvělou taktiku, v první půli jsme domácí nepustili prakticky do ničeho. Po přestávce nastřelili tyč, měli tam pár závarů, ale ustáli jsme to," pokračoval český reprezentant.

Trenér Daniele Arrigoni ho postavil na levý kraj zálohy a pověřil ho dokonce i zahráváním standardních situací. "Hráli jsme v rozestavení 3-5-2, měl jsem za úkol zavřít levou stranu a pokrýt Maggia, který je hodně nebezpečný a zabíhá si hodně za obránce. Snad jsem to zvládl dobře. Zapojoval jsem se i do útočení, a dokonce zahrával i standardky. Trenér mě na ně určil, čehož si hodně vážím. Vždyť jsem tu jen chvíli," podotkl Pudil.

Italská liga na něj udělala dobrý dojem. "Zatím jsem odehrál jeden zápas, ale kvalita je jednoznačně vyšší. Daleko víc se tu trénuje, takže člověku chvilku trvá, než si zvykne," srovnával Pudil s belgickou ligou. "Ale už jsem v pohodě, s kondicí jsem v zápase rozhodně problémy neměl," řekl český reprezentant.

Věří, že nečekaný výsledek z Neapole pomůže Ceseně k rychlému vzestupu tabulkou. "Podle toho, co vidím na tréninku i v zápasech, to rozhodně není tým, který by měl mít starosti se záchranou. Věřím, že se rychle z toho sestupového pásma dostaneme, protože mančaft je fakt dobrý," mínil Pudil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články