Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Příprava je ve druhé polovině, vrcholí Tipsport liga

Praha - Zimní příprava fotbalových týmů se přehoupla do druhé poloviny a o víkendu se v zápasech představí čtrnácti ze šestnácti prvoligových klubů. Tři z nich - Plzeň, Liberec a Hradec Králové - si zahrají v závěrečných bojích Tipsport ligy v Berouně.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V sobotu jsou na programu semifinále a los proti sobě svedl dva ligové soupeře bojující o pohárové příčky - druhý Liberec a třetí Plzeň. Po poledni změří síly Hradec Králové s druholigovou Jihlavou. V neděli nejprve čeká na poražené týmy souboj o třetí místo a od 13 hodin se

Sobota 28. ledna: Tipsport liga - semifinále (Beroun):

10:30 Viktoria Plzeň - Slovan Liberec, 13:30 Hradec Králové - Jihlava.

Přípravná fotbalová utkání: Slovácko - Senica (10:30, Kunovice), Vlašim - Bohemians 1905 (11:00), Sparta - Ružomberok (11:00), Žižkov - Sezimovo Ústí (11:00, Tábor), Třinec - Ostrava (11:00), Olomouc - Dunajská Streda (13:00, umělá tráva), Mladá Boleslav - Čáslav (13:30, Praha-Satalice), Slovan Bratislava - Slavia (14:00), Teplice - Sokolov (11:00).

Neděle 29. ledna: Tipsport liga (Beroun): 10:00 utkání o 3. místo, 13:00 finále.

hraje finále. Plzeň a Liberec mají v nadcházejících dnech navlas stejný program, po Tipsport lize v pondělí odletí na herní soustředění na Kypr.

O víkendu proto budou chtít co nejvíc rozložit síly. "Čekají nás dva zápasy ve dvou dnech. Je tedy logické, že dostane prostor celý kádr. Je potřeba si uvědomit, že už v úterý nás čeká první přípravné střetnutí na herním soustředění na Kypru. Obě utkání jsou pro nás ale důležitá, nepochybuji, že nominovaní hráči odvedou maximální výkon," uvedl pro klubový web liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Prostor všem hráčům kádru dá i mistrovská Plzeň. "Rozdělíme se na dvě party, z nichž každá by měla odehrát jeden zápas," uvedl trenér Pavel Vrba, jehož tým jako první vstoupí do jarní sezony 16. února zápasem Evropské ligy proti Schalke.

Kromě Tipsport ligy čekají i na většinu dalších prvoligových klubů poslední přípravná utkání před odjezdem na herní soustředění. Hned čtveřice týmů změří síly se slovenskými soupeři - Slavia i s novou posilou Matúšem Čonkou vyrazí do Bratislavy na duel se Slovanem, Sparta si na Strahov pozvala Ružomberok. Jablonec a Dukla Praha se už budou v zahraničí připravovat o víkendu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články