Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

David Jarolím dal otci košem, do Al Ahlí odejít nechce

Berlín - Český fotbalista David Jarolím dal v zimě přednost roli náhradníka v bundesligovém Hamburku před přestupem do saúdskoarabského klubu Al Ahlí, který trénuje jeho otec Karel. Deníku Hamburger Morgenpost to řekl sám dvaatřicetiletý záložník, který se těší, že by si po dvou měsících mohl zahrát v sobotním duelu proti Hertě Berlín.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

"Chtěl, abych za ním přišel, ale tam já v žádném případě nepůjdu," odmítl Jarolím rezolutně možnost nastupovat v Saúdské Arábii pod otcovým vedením. "Na mě je tam všechno moc přísné," vysvětlil své důvody. Hlavně jeho přítelkyně Denisa by tam podle něj byla vystavena mnoha omezením.

Ani další nabídky, které v zimním přestupovém období dostal, ho prý neoslovily. "Všechno to bylo spíše na léto," objasnil, proč se nakonec rozhodl zůstat v Hamburku, od jehož vedení dostal zelenou, aby navzdory platné smlouvě odešel zadarmo. Jako nejzkušenější hráč týmu totiž v posledních měsících vysedával hlavně na lavičce.

David Jarolím:

"Chci ještě dva roky hrát na nejvyšší úrovni. Ale pokud uvidím, že budu jen paběrkovat, pak je konec."

Jarolíma láka návrat na hřiště

To by se však mohlo změnit už v nadcházejícím kole bundesligy. Trenér severoněmeckého klubu Thorsten Fink totiž po posledním ligovém výprasku od mistrovského Dortmundu 1:5 naznačil, že by se bývalý kapitán HSV mohl v Berlíně do sestavy vrátit. "Trenér mi řekl, že je to možné," potvrdil Jarolím. "Pokud bych tu ještě jednou dostal šanci pomoct, byla by to pro mě obrovská věc. Chci mít pocit, že jsem potřebný," dodal odchovanec Slavie, který v Německu oblékal také dresy Bayernu Mnichov a Norimberku.

V létě mu v Hamburku končí smlouva, a pokud se do kádru momentálně 14. mužstva bundesligy nevrátí natrvalo, nejspíš po devíti letech odejde jinam. "Francie, Španělsko, Itálie a Německo přicházejí do úvahy," přiblížil český fotbalista, jaké angažmá preferuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články